Başlangıç için bateri

merhaba ben bu sayfada çok yeniyim ama cevaplarımı buradan alabileceğimi düşünerek üye oldum :) ben bateri çalmaya başlamak istiyorum yaklaşık 4-5 bin tl bütçem var ama hangi bateri ne kadar iyi bilmiyorum. ama youtube dan interneten baktığım kadarıyla roland, carlsbro, alesis, yamaha gibi markalar dikkatimi çekti. roland en iyileriymiş sanırım ama biraz pahalı geldi bass pedalı olmadan 6 bin tl en az. bir türlü bulamadım hangisinin daha iyi olduğunu herkes farklı bir şey söylemiş. bilen varsa yardımcı olabilir mi lütfen :) teşekkürler.
 
Şöyle söyleyeyim, Roland açık ara elektronik davul kitlerinin zirvesi. Yani başlangıç için belki çok yüksek bütçelere çıkmak istemeyebilirsin ve farklı bir marka alabilirsin. Ancak ilerleyen dönemlerde davul konusunda gittikçe kendini geliştirdiğinde ve kayıtlar almaya başladığında alacağın enstrüman Roland modellerinden birisi olacak. Yani elinde sonunda Roland'a geçiş yapacaksın :D

Başlangıçta Roland alacak bütçen yoksa da diğer markalar arasında Alesis Nitro Mesh kit ve Carlsbro CSD 500 gibi, gerçek bir kick pedalı bulunan ve davul aksamları mesh olan bir kit seçmen yeterli olacaktır. Her ne kadar Roland kadar hiçbiri profesyonel bir enstrüman olamasa da , Alesis ve Carlsbro fena markalar değil kesinlikle.

Yamaha konusunda benim bir fikrim yok. Ancak bazı kişilerin tamamen şişirilmiş bir marka olduğu konusunda yorumlarını duymuştum. Ne kadar doğrudur bilemem.
 
Davulların mesh olması (kauçuk yerine) ve zillerin de materyali ve salınım tepkisi vs gibi etkenlerle Roland tartışmasız ve açık ara gerçek davula en yakın şey. Yamaha'nın da iyi modelleri var. Maalesef bu iş masraflı. Düşük bütçeye ne sıkıştırırım diyeceğin şeyler davul çalmak olmayacak, kauçuğa, plastiğe sopa vurmak olacaktır. Yıllarca Roland TD-9k2 çaldım ve ekstradan bir sürü zil ve tom eklemiştim, tam bir Portnoy kit olmuştu. Harikaydı. Sonra "gerçek" davulcu bir arkadaşıma sattım evde pratik yapmak istediği için, iyi ki almışım dedi koskoca Tama seti olan adam. Yani iş bütçede bitecek ama Roland bu işin kralı... bak işte duruma :)
 
Ne kadar pound o kadar sound demişler.
Diğer arkadaşlara katılıyorum , roland!
Sıfır almak zorunda degilsin. Roland td11kv ya yogunlaş. Başladın mı davuldan soğumaman için. Pad ler sağlam olsun , pad lerin her yerine vur , check et , kasnaklar dahil. Sesler ok ise al. Kabloları iyi kontrol et , hepsinin pad a baglanan uçlarını sök tak dene. Modülüne youtube dan bak , öğren ve almaya gittiğinde kurcala. Haa unutmadan. Imkan var ise akustik al :)
 
Geri
Üst