Dean / Michael Schenker

Arkadaşlar bugün Taksim'de dinledim 675 lira'ya alıcam da sizce nasıl bir gitar ? Ben çok sert takılıyorum death ve ötesi :) Bu gitarı önerirmisiniz ? B.C. Rich almak için Zuhal'e gittim dinledim pek beğenmedim. Warlock serisi bilmiyorum kalın mi fazla mı tınlıyor ne :S Ama bu V tipi Dean ayrı bir olay. Michael abimizin de müzik ruhunu buradan bilenler çıkar tahmin edebiliyorum :) Deneyen kullanan varsa ya da fiyatıyla ilgili bir önerisi olan varsa sevinirim.
 
Dean modellerinin hepsi birbirinden harika zaten.Tonlarını çok seviyorum.
Death metal gruplarından çalmak için alıyosan, jacksonda alabilirsin.Genelde deathçiler jackson kullanıyo :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Bilmiyorum deneyenler var galiba 675 lira olması yani çok mu kötü olması demek ? Bu fiyata bu gitardan daha iyi alternatifleri olanlar lütfen söylesin. Ben canlı dinledim bu gitarı gayet hoş ama gitar marka repertuarı geniş arkadaşların da tavsiyelerini beklerim :)
 
soulwalker demiş ki:
Michael abinde zaten 675 liralık dean gitarda çalıyo di mi? :D :D :D

Çok iyi söylemişsin valla :D Arkadaşlar onlar nasıl diyim Michael amcanın kullandığı gitarın aynıı değil, benzer özellikte satış için çıkarılmış olan modeli.

Bir de bu gitarı aldıktan sonra istediğin, sevebileceğin tonu almak için iyi ekipmanlarla desteklemen gerek.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Örnek verebilirmisiniz ? Kısa vadede olmasa da uzun vadede bir şeyler yapabilirim. Setup işinden pek anlamam da Trash ve Death tonlarını yakalamak için ne gibi bir levazımat gerekir.
 
İyi ekipman derken iyi bi amfi bütçene göre, amfinin drive ı yetersizse eğer bi drive pedalı şeklinde. Ama senin ayırabilieceğin bütçeyi bilmediğimden tam marka model söyleyemem.
 
Aslında düşük wattlı Roland Cube almanı tavsiye edebilirim. Ev için 15 wattlık olanını kullanıyorum ve hayretler içerisinde kaldım performansına. Ve aletin üzerinde drive seçenekleri var. Overdrive,Distortion,Metal,Metal Stack şeklinde ve çok başarılı tonlar.
 
Yani sonuçta stüdyoda başarılı olur mu bu gitar acaba bir de onu düşünüyorum ? Zaten Roland'ın kalitesini orgumdan biliyorum :) Pedal filan gerekir mi ?
 
O biraz gideceğin stüdoyoya bağlı :D Pedal gerekmez sanırım Cube alırsan driveları gayet yeterli, belki ilerisi için olabilir ama başlarda seni gayet tatmin edecektir.
 
Zuhalde bi washburn vardı, x50pro e idi sanırım. Bi tane kaldı ondan. Yeniler pro f diye biliyorum. Bi arkadaşa alıcaktık. Ona bakabilirsin 1000 ytl 900ytl gibi bi şey ama üstünde emg 81 falan vardı. Maun kasa, sabit köprü, sana iyi gider diye düşünüyorum.
 
Evet gördüm o gitarı hoş o da bi alternatif aslında ama amfi için filan para kalmıyor :( ESP filan da bakarım gerçi ama o Dean tonu çok hoştu overdrive filan. işte dediğim gibi 675 - 700 lira gitara ayırabilrim gerisi amfi filan. Farklı bi alternatif daha olamaz mı ? Death ve trash için..
 
madem bu kadar cok begendin al bence içinde kalmasın en azından. bu arada bc rich kalın demişsin ama dean lerde pek ince değil. dikkat et bi sorun olmasın sonra.
 
Ya benim diğer başlıkta söylediklerime bakma, sevdiysen al ama mal gözünün önündeyse al. Onu belirtmeye çalıştım. :) Birde gitara dikkatli bak, vuruğu kırığı çıkığı olmasın. Onun dışında beğendiysen al tabi ki. Malum mağazadan alışveriş etme demiyorum tabi ki onca yaşanan şeye rağmen. Sadece dikkatli olman konusunda bi şeyler söylemeye çalışıyorum.
 
Gitarın tonu çok hoşuma gitti de yaşanan bunca şey insanı tedirgin ediyor tabi :) Zaten babamla gideceğim almaya. Kendisi hayatımda gördüğüm en iyi pazarlıkçıdır :) Tekvando da bilir :) Sapı filan da hoş uyarılar için teşekkürler.
 
Geri
Üst