Fender Stratlar için İnç(Inch) Alyan Anahtarı

Başlıkta belirttiğim alyanı nerden bulabilirim Fender Player Serisi gitarım var. Tel değişimi yapacağım 9'dan 10'a geçeceğim luthier aramak gidip gelmek vs uğraşmaktansa kendim öğrenip yapmak istiyorum tavsiye ettiğiniz marka var mı ? Şurada bir çok seçenek çıkıyor gittigidiyor ilanları .
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Made in Mexico Fender'ler icin truss rod ayar alyani 3/16inch, saddle yukseklik alyani ise 1.5mm.
İzeltaş 3/16 Inch Altı Köşe / Wera Topbaş İmperial Alyan (Daha uzun) ve 1.5mm Yükseklik Alyanı sanırım bu linklerdekileri alsam Fender Player Meksika gitarımın tel değişimi sonrası sorunlarını halledebilirim ? Başka bir şeye ihtiyaç var mıdır ?
Bakım ve temizlik için nemli bezle silip üstüne
Jim Dunlop Fretboard 65 Ultimate Limon Yağı süreceğim. (Pau Ferro Klavye Cilasız) Sanırım yeterli olur.
 
Son düzenleme:
Simdi Player Serisi servis kitapciklarina baktim. Truss rod icin olan 3/16 inch anahtar isinizi gorecektir. Fender Player serisi icin saddle yukseklik ayari ise
Strat icin 0.05inch hex alyan, telecaster icin ise 1/16 inch hex alyan imis.

Buraya bahsettigim Player serisi tele ve strat servis kitapciklarinin linklerini de birakayim:

 
Rica ederim; yardimci olabildiysem sevindim. Bu son mesajinizdaki sap ve saddle kit benim anladigim kadariyla Fender Player serisi icin olmayabilir (cunku alttaki yazilarda Fender Player serisi yazilmamis) ama gitarparca.com ile iletisime gecip teyit ettirebilirsiniz ya da Fender Player serisi icin olanin stokta olup olmadigini ogrenebilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Bakim takimlari icin bir de
burasi var. Isterseniz telefon ile arayip ellerinde Fender Player serisi icin 3/16 inch ve 0.05 inch hex alyan olup olmadigini sorabilirsiniz. Yardimci oluyorlar.
 
@fjc Çok çok teşekkür ederim vakit ayırıp ilgilendiğiniz için <3 1/8 diyenler falan var ama kitapçıkta 3/16 yazıyor onu buldum sadece 0.050 yi bulamadım en kötü 68tl+kargo verip Fender Sap ve Saddle Kit alacağım sanırım.

Gitariniz Fender Player strat ise Saddle yukseklik ayari icin alacaginiz 0.05 inch hex alyan bu:
Sorarsaniz truss rod icin 3/16 inch hex alyan da vardir ellerinde buyuk ihtimal.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst