Metallica

İçinde çok değişik yorumlar var videodan anlaşıldığı kadarıyla. Ardarda dinlemek beyin yakabilir ama 1-2 seferliğine bakılabilir.
Black Album pek sevmem, keşke ilk 4 albümden biri için de yapılsaymış diyeceğim de o albümler yumuşak yorumlar için fazla sert genelde :D
 
Ne olursa olsun adamların bir kez daha gerçek ikon olduklarının kanıtı olsa gerek.
Tavsiye olarak Jungle Cruise filmini de bir izlemeniz. Orda da harika bir yorum var bir şarkılarına.
 
Dinlenecek 7-8 şarkı çıksın kısa günün karı olur. Değişik yorumlarda metallica dinlemeyi severim. Albümün remasterı da olacak aynı zamanda ama zaten albümün kaydı çok iyi. Gerçi diğer baba grupların early 2010larda çıkardığı albüme late 2010larda remaster yapıp satışa çıkardığını da gördük. Ben asıl grubun 40. senesi olmasından dolayı 30. senede yaptıkları şu tarz bir şey daha görmek isterdim ama korona sağolsun. [Recap + Setlist] Metallica 30th Anniversary Concert Series at the Fillmore – Mustaine, Newsted, and More! Sonuçta metallica demek konser demek. Zamanında 500 günde 225 konser veren adamlar bunlar. Korona özletti, umarım güzel bir albüme yoğunlaşmışlardır.
 
Bu remaster albümü sırf bunun için bekliyordum. Sadece şu attığım kaydı duymak için. Önceki albümlerin remasterlarında riff tape'ler havada uçuşuyordu. Yazınca veya okuyunca basit gelebilir ama black'in remasterı çıksa ve şunun kaydını duysam diyordum. Sağolsunlar üzmediler. Ah Jas ah. Senden sonra metallica eskisi gibi olmadı, olamadı. Yine çalıp yardırıyorlar ama o ruh kalmadı. Gerçi ne kaldı ki eskisi gibi? Bugün sabahtan beri loop'a aldım dinliyorum. 93'te inönü'de olanlara da selam olsun.
 
Dün tüm albüm yayınlandı, çok kötü cover'lar da var içlerinde. Dave Gahan - Nothing Else Matters merak ettiklerimdendi, beklediğim gibi olmasa da güzel olmuş.

Bir de albümde gözükmemesine rağmen aşağıdaki cover cidden iyi olmuş.. Şarkıdaki phrygian'ın hakkı da verilmiş..

 
Albümü şöyle böyle dinledim. Her tarzdan cover olduğu için %25 oranında beğendiğim cover çıkarsa iyidir diyordum ve aşağı yukarı bu oran var gibi. 3te 1ini beğendim diyebilirim.

Black albümün 20. yılı adamların 40. yılına denk geldiği için ben 30. yıldaki gibi bir kutlama bekliyorum kendilerinden. Black albümü baştan sona çalsınlar ama basta Jason olsun. 30. yıldönümünde de bazı şarkılarda Jason da çalmıştı Rob ile beraber. Yine diğer bazı albümlerin 20. yıl kutlamalarını yaparlarken baştan sona ya da sondan başa çalmışlardı tüm turne boyunca. Bunu da 40. yıldönümü ile bütünleştirip yapabilirler, yani yapsınlar. Jason çıkıp My friends of miseryi çalsın ilk defa tüm şarkı olarak. Rob anlayışlı bir adam gibi, Black şarkılarında sadece Jas çalsa efsane olur.

Şimdi youtube'da şu videoya denk gelince bu başlık aklıma gelince yazayım dedim. Bunlar ne ara bu kadar yaşlandılar diyorum sonra kendime bakıyorum normal diyorum.
 
Ben bu şarkıda hit the lights havası hissettim. Güzel bir gitar riff'i ile başlıyor bateri ritmi de güzel tempolu ama şarkı sözleri ve nakaratta bence ruh yok ama Kirk'in solo baya iyi . Ayrıca yine İstanbul'a gelmeyecekleri için maalesef 5/10 .
 
Geri
Üst