Bass gitar alırken nelere dikkat edilmeli?

PascalNouma demiş ki:
groovecan adamımsın... bende warvic var ama la telinin 7. perdesiyle si telinin 12. perdesine fitim, ordan guruv gelmiyo... Bu yüzden fender jazzbas alıcam da bizim gibi melodic death-black-grind core metal grubu için olur mu yoksa sadce cazcı mı olmak lazım? 20 ytl diye düşündüm warvicin la telinin 7. perdeyle si'nin 12. perdesi için. Başka parça isterseniz msn'e ekleyin

[email protected]
abi bende melodik pop fusion jazz grindcore grubunun gruvlu basçısıyım...bak bizim türde jazz mazz geçioda bakma sen...en kral al bi akustik fender jazz bass otur...bak bendede warvick var bi dene squire var bi dene prince stick bass var ...ben en güzel gruvu stick basta aldım 2 aylık basçıyım böyle gruvgörmedim...bu arada benim warciktede 6. ve 11. perdelerden başka yerde gruv gelmio...seninki gruvluysa alalım onu biz...bak özel mesaj attım bi ara bi bakıver...
ab bu arada ben sizi dinledim albümüde aldım melodik deathten çok endüstriyel metal havaları gördüm...böyle olmaz bu işler...sen hangi tnk de çalıyon bakiim?

benmde mail [email protected]

beklerim...bi çayımızı iç...
 
Selamlar. Deneyip güzelini almak, tabi ki para varsa en mantıklısı. Ben Cort C5 kullanıyorum, metal müzik için pek uygun bir gitar değil. Hatta manyetiklerinden nefret ediyorum diyebilirim, biraz tiz. En alt telden mantıklı ve düzgün sesler alamıyorum. Ancak yine de bahsedilen kadar kötü bir gitar olduğunu söyleyemem, baya iyi idare ediyor. Yeni öğrencek birine tavsiye edermisin dersen olabilir, ucuz ve temiz bir 2. el bulursan. 1. el için onun yerine daha iyi modeller mevcut.

Basta önemli olan şeylerden biri tondur, bunun için daha önceden bilinmeyen bir modelse denenmesi gerekir, (bilgisi olanlar ise ağacın malzemesi vs. gibi ayrıntılara dikkat etmelidir) nasıl deneneceğini bilmeyenler yanlarında işten anlayan biri ile giderse çok yerinde ve güzel olur. 5 ve daha üst telli gitarlarda ise üst tellerdeki ses ayrımlarına dikkat edilmelidir, kendini belli edemeyen gürültü niteliğindeki sesler bu tip gitarlarda üst tellerde en önemli sorunlardan biridir.
 
slm arkdşlar hepiniz ii birer bas gitaristsiniz elinizdde hiçmi ii bir bas gitar yokmu?? (200 ytl bütçe) yeni başlayacamda. :)
 
arkadaslar bende bı bass gitar alıp ögrenmek ıstıyorum we herkezın yazdıgını okudum hemen hemen herkez kendın secıp alma konusunda hem fıkır pekı bu bass gıtarı önceden bı gitar egıtımı almadan dırek bas gıtarla baslayarak ögrenebılırmıyım?
 
Tamam eline alıp bakmalı hoşuna gittiyse almalı ama bu fikir sahibiyseniz olur.Hiç bi fikiniz yoksa aldıktan sonra hüsrana uğrayabilirsiniz.Ağaç manyetik devre hakkında bilgi edinip sonra denemek lazım.Yada piyasadaki birçok basın kayıtları var zaten heryerde albümlerde cartta curtta...
 
Geri
Üst