Tizler güçsüz

arkadaşlar merhaba,
26 yaşındayım ve eskiden beri tizlerim çok güçsüz.bu yüzden şarkı söyleyemiyorum.link aşağıdadır dinleyebilirsiniz.bunun nedenini çok merak ediyorum açıkçası.yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
Kafa sesinizi (head voice) kullanmayı bilmiyorsunuz. Şu anda çıkarttığınız ses teknik olarak "falsetto" denilen tını; ses telleri tam olarak kapanmıyor ve aradan geçen hava, "hıssss" hissini yaratıyor. Bu tını ile pek de şarkı söylenmez zaten (yapanlar var ama, çok özel bir etki vermek için sadece...) Muhtemelen kafa sesinizi hiç keşfetmediniz hatta.... Bu çok yaygın bir durum. Ben başlangıçta bir miktar bir vokal koçu ile çalışmanızı öneririm. Muhtemelen yanlış yaptığınız pek çok şey var ve sesinizi de yanlış kullanıyor olma ihtimaliniz yüksek. Sesinizi çok zorlamışsınız ve kısılmış gibi de tınlıyor çünkü.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Evet,kafa sesini kullanmayı hiç bilmiyorum.Zaten şarkı söyleme tekniklerine çok hâkim değilim.Çok doğru ; eğitim almam gerekiyor.Benim şaşırdığım nokta tınının kısık gibi çıkması.Aslında sesimi çok da zorlamış değilim.Şarkı söylemek gerçekten geniş bir sanat dalı.Yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum :))
 
Geri
Üst