Gitar kablosunda Fender vs Ibanez

Arkadaşlar merhabalar aranıza yeni katıldım.
Gitarımın kablosunu çok az kullanmama ve üstüne falan da basmamama rağmen bozuldu.(6 mtlik planet waveslerden)
neredeyse hiç kullanmadığım kablonun cortlaması hiç hoşuma gitmediğinden bir daha planet waves almayacağım.

yeni bir kablo arayışına girdim.fender ve ibanez arasında kaldım.
sizce: ibanez-si10l mi fender original series mi ve neden?(fiyat max 150 tl)
 
Gitar kablosu kolay kolay kablo kısmından bozulmaz, jack/kablo baglantisinda bir problem olmasi daha muhtemel, masraf yapmadan önce kontrol edin derim. Tamir etmek çok ama çok daha ekonomik bir çözüm olacaktır.
 
Planet Waves kablolar bana göre fiyat performans olarak en iyilerden biri. Benim 3 5 metrelik uzun kablolar DiMarzio ve Whirlwind'di, uygun fiyatlı kabloların da (Ernie Ball hariç) hepsini denedim nerdeyse ama son bi kaç senedir Planet Waves kullanıyorum ve başka kablo kullanmayı düşünmüyorum artık. Benim gibi lehim özürlü biri bile kesip biçip istediği boyda kullanabiliyor. Kablonun uçla bağlantı kısmı bükülüp hasar görse beş dakikada ucu söküp kabloyu 5 cm geriden kesip yeniden sorunsuz kullanmaya devam edilebiliyor, mute tuşu da süper özellik.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
hocam ben elektronik mühendisiyim lehim işleri benim için çocuk oyuncağı.
evde kablonetin anten için olan coaxial kablosundan vardı onu denedim gayet de low-noise çıktı.ilginç geldi açıkcası.
planet wavesteki sorun devamlılık testi + uçta yok.iki uç soketlerini söktüm yine devamlılık sorunu çıktı.6mt kabloyu ortasından ikiye böldüm.toplam 4 ucu da 2li olarak ayır ayrı test ettim yine devamlılıkları yoktu.yani kablonun içindeki bakır üzerine hiç basılmamasına rağmen iletkenliğini bir yerlerde kaybetmiş.bulana kadar sanırım kablo 0,5 mt ye inecek 😀
 
Daddario PW ile ayni. Ortak çalışma veya benzeri bir durum söz konusu.

Kabloya çok takılmayın. Bilindik bir markanın orta yollu ürününü alın. İlle de üçünden birini alacağım diyorsanız pw g10 iyidir.
 
alabiliyorsanız planet waves alın (mümkünse devre kesicili olanlardan). Ömür boyu kablo derdiniz olmaz. 2008 yılında aldığım kabloyu hala birinci kablom olarak kullanıyorum.
 
Geri
Üst