Pedal Board İle Ses Kartına ya da Miksere Giriş

@GERGE 'nin bahsettiği üzere hem power amp hem de EQ bölümlerini kullanıp kullanmamak kullanıcının tercihine kalıyor. Radar'da ben genelde Power Amp'ı açık bırakıyorum, oluşturduğu etkiyi seviyorum. Elde ettiğim soundu genellikle kayıtlarda kullandığım için ise EQ üzerinden high pass ve low pass filtreleri uyguluyorum. İhtiyaç duyarsam da tonal çok küçük değişiklikler sağlamak için EQ ile ufak müdahalelerde bulunuyorum.

Cahilliğime vererek ordaki EQ sekmesindeki ayarların neleri ifade ettiği konusunda bilgilendirme yapabilirseniz çok sevinirim :)
Orda Hz ve Khz ler yazıyor ama neyin Hz si vs gibi bir şey yazmıyor. Tiz mi mid mi bass mı ne olduğu belli değil. İnternette hiçbir yerde de bulamadım malesef.
Bir de High ve low pass ler neler olmalı, iadel ayarı nedir vb.
 
Tavsiyem şu EQ öğrenmek için:

MTuner var, Melda Production'ın ücretsiz bundle'ında: MFreeFXBundle (Ücretli güncellemesini yaptım bunun, çok kullanışlı)

MTuner kullandığım en iyi tuner plugini olmasının yanında, gitarla çaldıklarını midi sinyaline de çevirebiliyor. Senin için önemli olan ama çaldığın her notanın frekansını göstermesi, şöyle:

MTuner00.v1.jpg


EQ'da yaptığın da işte o frekansları kuvvetlendirip zayıflatmak. Gitar için bazı genel geçer kurallar var tabii. Çaldığın frekanslara göre EQ ayarı yaparsın.

Low pass ve high pass olarak da gitarın frekanslarının dışındakileri kısıyorum ben, referans monitörler için faydalı oluyor o.
 
Geri
Üst