Prosessoru ses kartına bağlamak hakkında

Merhaba arkadaşlar, aranıza yeni katılan bir üye olarak aklıma takılan bir soruyu sizlere burada paylaşmak istedim, belki tecrübe edenler olduysa yardımı dokunabilir diye.Zoom G5n efektörümü Behringer 202HD ses kartına bağlamak istiyorum. Bunun için forum konularına biraz göz gezdirdim fakat aradığımı bulamadım sanırım. Kısaca, efektör üzerinde 2 adet 1 / 4” çivi jak output mevcut, bir tanesi L / mono diğeri de R olarak geçiyor. Gitarı efektöre bağlayıp, ikinci bir normal mono gitar jak kablosunu R çıkışından ses kartının Line-in ( Instrument ) kısmına bağlarsam sonuç alabilir miyim? Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
 
Bağlayabilirsin. Behringer'ın input gain'ini sıfırla, sonra bağla. Çıkışı L üzerinden al ama, R stereo vb. istersen devreye girecek.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Bağlayabilirsin. Behringer'ın input gain'ini sıfırla, sonra bağla. Çıkışı L üzerinden al ama, R stereo vb. istersen devreye girecek.
Teşekkür ederim üstadım. Bu arada ses kartını yanlış yazdım doğrusu 204 HD olacak. Evet aslında konunun çıkış noktası stereo ses almak ile ilgiliydi. Bunun için internette youtube videolarında daha çok G3, G1xon, G1four gibi efektorler üzerinden örnekler vermişler, burada bu efektorlerin output kısmı stereo olduğu için Y tipi 2 ucu mono tek ucu stereo çıkışları olan kablo kullanarak ( Stereo efektor output tarafında, 2 adet mono çıkış ses kartı Line,in ve Mic girişine , bu arada ses kartı focusrite idi yanlışım yoksa ) olayı çözmüşlerdi. Başka bir eleman da Boss Me-70 cihazından R çıkışından tek bir jak ile ses kartının Line-in kısmına girdiğini videoda anlatıyordu. Bir başkası da pedallarından kablo çıkışını ses kartı arkasındaki INSERT 1 e bağlıyordu. Şimdi ben de sipariş vereceğim, teyit etmek gerekirse 1 /4 " TS kablo ( mono ) sipariş vermem yeterli olacak mıdır? Ya da bu kablo TRS ( stereo ) mi olmalıdır? Buradaki varyasyonlar, yani başka hangi şekillerde bağlantı alabileceğimi de kısaca yazabilirseniz sevinirim. Değerli vaktinizi aldığımı alıyorum ama kafam bu konuda biraz karıştı açıkçası.
 
Ben olsam L ve R çıkışları Behringer'ın iki girişine takar, kalanını DAW ile hallederdim.

Ama şunu da söyleyeyim, modelleme kalitesi olarak Neural DSP'den olsun, Nembrini Audio'den olsun, Kuassa'dan olsun düzgün pluginlerle daha iyi sonuç alacaksındır.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Tam olarak böyle mi hocam?

görsel2.jpg

Ya da bu şekilde olabilir mi?

1.jpg
 
Son düzenleme:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
İlginize çok teşekkür ederim. Diğer forum üyeleri için de faydalı olabilmesi açısından deneyimleyip sonuçları burada paylaşacağım.
 
Geri
Üst