Vox Ac30 Kulaklık Anfisi Hakkında

merhabalar arkadaşlar

Ben uzun süredir forumlara uğrayamıyorum. İngiltereye taşındım ve burda yapmam gerekenler çalışmam gereken dersler falan derken zaman olmuyo. gitarımı yanımda getirememiştim ama şimdi 1 ay içerisinde İnşallah türkiye' ye gidip gitarımıda getirmeyi düşünüyorum. Gelincede burdan bi kaç analog pedal almak istiyorum.
Yanlız sorunum şu ki; kaldığım evlerde başkalarıyla evi paylaştığım için kendi odamda bile çalsam bi anfiyle gitar çaldığımda ne kadarda kıssam sesini başkalarını rahatsız edebilme ihtimalim var. Çünkü bazı arkadaşlar erken yatıyo kimisi ders çalışıyo vs. Onun için bende kendi kendime düşündüm ve anfiye vereceğim paraya aceba bu vox ac 30 kulaklık anfisinden mi alsam diye düşündüm.
Bu anfiyi kullananlarınız varsa yorumlarını alabilirmiyim? Ne kadar kullanışlı, herhangi bir kulaklıkla uyum sağlarmı, sağlamıyorsa nasıl bir kulaklık kullanmak gerekir?

Arkadaşlar kusura bakmayın zamanım olmadığı için çok fazla araştıramadım sitede bununla ilgili başka konu varmı yokmu diye?
Cevap veren arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler.
 
Bahsettiğin cihazdan bir tane bende var. Her kulaklıkla uyum sağlar tabiki ama bas tellere çıktıkça kulaklığı zorlayıp dağıtmak istemiyorsan kulak içi ve iyi birşeyler kullanmanı tavsiye ederim. Boyundan büyük bir iş yaptığı kesin ve çalışma için taşınabilir ve başarılı bir çözüm sunmakta. Tek sıkıntı ton değiştirmek gibi seçenekler yok. Üzerindeki ayarlarla belli bir çeşitliliğe kadar ulaşılabiliyor.

İyi günler.
 
Evet gerçekten sağlam bir kulaklık ile kullanmak gerekiyor.Açıkçası Rock ve ya AC30 modeli metal modeline göre daha çok kullanışlı.Ben Ac30 u tavsiye ederim kulaklıkla çalışırken rock tan daha verimli olucaktır ses netliği açısından.(rock ta çok fazla gain var.)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Saolun cevaplarınız için arkadaşlar. Peki bu aletlere youtube da pedal bağlayanları gördüm. Ordan bi HiFi ses sistemine yada Küçük clean ses veren bi anfiye girmişlerdi. yani bi nevi anfi simülasyonu gibi kullanıyolardu bunu ve çok da güzel tonlardı. Bende Ton çeşitliliği açısından 1-2 tane alıp bundan önce bağlasam kulaklıkla çalışırken sorun yaratırmı sizce? Yada ilk padalı açıtığım anda aleti yakma durumum gibi birşey olabiliri mi?
 
Aletin giriş empedansı gitara göre olduğundan bundan önce bir pedal bağlamak sorun yaratmayacaktırda bence çalışma amfisinden öte kullanım için pekde manalı değil. Portatif olması ile öne çıkıyor benim için gece balkonda çalışmak yazın güzel birşey :D
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Hocam benim için şu anda hem sessiz kulaklıkla çalışabilmem lazım. Hemde hiç değilse ayağımın altında bi overdrive ve bir delay olursa hiç değilse hem elimi anfiye sürmeden 2-3 ton elde ederim hemde kulaklık ile sessiz çalmış olurum düşüncesindeyim. Zira güzel bir anfi alıp kulaklık çıkışını kullanayım desem şimdi ona mali durum müsade etmiyo. direk pedallarada kulaklık bağlayamayacağım için bu alternatifi düşündüm. Sonuçta bu alet burda 30 pound. İşte 60 ytl civarı. Çok ekonomik. Eğer başka bir alternatifiniz varsa önerilerinizide değerlendirebilirim.
 
Su an amerikada bulundugumdan ac30 u alip deneme firsatim oldu, epiphone les paul custom gitarla kullaniyorum. Amfinin gain ayari azaltilarak clean sesler elde edilebiliyor ama bana sorarsaniz bu clean, pedal baglanilarak kulaklikla mucize yaratacak bir clean degil. Tabi ki pratik, kullanisli ve cevreyi rahatsiz etmemek icin ideal. Gain acildiginda alinan ses de gayet zengin. Sesin uzunlugu (sustain) ve derinligi biraz az sadece. Belirttigim gibi clean sesler drive moduna sokulmus bir amfinin gain seviyesini azaltma mantigiyla elde edildigi icin, zengin degil ve baglanan bir distortion pedali iyi performans vermeyecektir -keyif vermeyecektir ayni zamanda- .

Beklentilerin dogru ayarlanmasi gerek. Pratik bir cozum ve her yere tasinabilir, pili de gayet iyi dayaniyor yaptigi ise gore.

Alinmadan once farkli markalarin benzer urunlerinin de arastirilmasinin iyi olacagini dusunuyorum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Hocam şimdi birincisi bende çok sevmiyorum böyle şeyler ile çalmayı gönül isterki şöyle bi kafa kabin olsun. Ama evin her odasında başka bir kiracı oturuduğunu düşünürsek böyle birşey kullanışlı olacaktır. Benim istediğim alete EQ, Delay ve overdrive bağlamak. Böylelikle ton zenginliği yakalayabileceğim kanısındayım. Clean kanalda over drive ve delay ile kirli tonları ve gene clean kanalda sadece EQ ile temiz tonları yakalamak amacım. Gerçi çok clean ton kullanan biri olmadığım için çokda önemli değil clean tonlar. Belkide Amplug ı yüksek gainde tutup overdrive ilede boost yapılabilir düşüncesindeyim. Siz ne dersiniz? İmkansız gibimi duruyor?


hocam benzer markalar ve modeller derken neler mesela?
 
Ufak çapta işinizi görecektir, ama dediğim gibi efsane beklemeyin, iki parmak kalınlığında bir alletten bahsediyoruz sonuçta. Kişisel kullanım için ve çevreyi rahasız etmemek için ideal. Bir de iGTR diye bir şey olacaktı başka bir firmanın. Yine aynı işi görüyor yaklaşık olarak aynı fiyatta ve amfinin ton seçenekleri daha geniş. İsterseniz onu da araştırın derim.
 
plaROCK demiş ki:
melihbozkurt84 durumunu cok iyi anlıyorum vox tan epeyi pahalı olsa bile benim sana önerim pocket pod tur

Hocam öneri için biraz geç kaldın. Ama zaten bende sonradan bazı arkadaşların dediklerini dinledim ve gidip müzik mağazasındaki elemanlarla konuştum. Onlarda pocket pod dedi. Ve tabiiki pocket pod denedim. Zaten öncedende pod 2.0 kullandığım için çok zorlanmayacağımı düşünerek onu aldım. Fiyata gelince aslında ikisinin arasında büyük fiyat farkları yok burda. VOX alıp bir tanede Behringer pedal alacağım paraya Pocket POD aldım. :D Gitarım Türkiye' de olduğu için henüz deneyemedim. Haftaya 2 haftalığına Türkiye'ye geliyorum hem yanımda getirip deniycem. Hemde dönerken buraya gitarımıda getircem. Yorumlarımı yazarım o zaman.:D
 
Geri
Üst