Odien (Progressive / Doom) - Ankara

radyo_hacettepe.jpg


31 Ekim 2008 Cuma günü saat: 21.00'de, konuk olduğumuz Radyo Hacettepe'nin "Sokak Modası" programında haftanın grubu olarak yer alacağız.

Röportajımızı 87.7 üzerinden veya online olarak " http://radyo.hacettepe.edu.tr/ " 'den dinleyebilirsiniz.
 
ülkemizde heavy metal ve türevlerinden anlayan tonmaister ve miksaj aşamalarını iyi bilen insanlara rastlamak zor. eğer grup içerisinde bunlardan çok iyi anlayan olursa bir nebze ileri gidilebiliyor. sanırım bu problemleri hiç aşamayacağız, bu yüzdende adam akıllı iyi soundlu bir progressive metal grubu çıkaramayacağız. daha önce örnekleri dinlendi ama maalesef o kayıtlarda da sorunlar barizdi.
odien band'in kayıtlarını dinledim. ben genellikle teker teker beste üzerinde durduğumdan teker teker görüşlerimi yazayım.
"alternate ending" kabaca tabirle iyi bir beste. şarkıdaki ilk vokaller ilk başta bana çok dijital metal gruplarında olan vokalleri anımsattı, bestenin yer yer duraksaması ve temiz vokallere geçilmesi hoş olmuş, en azından şarkıya hareketlilik kazandırmış. temiz vokallerin yer yer Fates Warning'in son dönemdeki vokallerini (ray alder) anımsatması da güzel. bu kötü anlamda değil kesinlikle, vokalleri, özellikle temiz vokalleri çok beğendim. ritim gitarlar gayet başarılı, birde solo gitara daha ağırlık verilse biraz daha iyi olabilir bence. kayıtlardan kaynaklanan bazı sorunları yazmıyorum, çünkü olağan birşey ama şarkı genel olarak başarılı. ne bileyim bir yunanistan'da ya da isveç'teki stüdyolarda bu işi bilen birileriyle çalışılsa süper olabilir.
"crossed out"un ilk giriş bölümü bugün avrupa progressive (neo-prog) gruplarının yeni yeni denediği tarzda olmuş. gitar melodileri çok yerinde fakat vokallerin bazı kelimeleri uzatmasında biraz sorun oluyor gibi. o taraflar düz değil de biraz daha gırtlak oyunlarıyla sergilense eminim çok daha iyi olacak. bu şarkıya birde klavye çok iyi gidebilirdi, özellikle son bölümde orta hızda bir klavye solo olabilirdi, ama bu haliyle de iyi tabii...
"after two days part II" bir şey yazmak istemiyorum, çok güzel olmuş, çok beğendim.

umarım ilerde çok daha iyi şartlarda çalışma imkanı bulursunuz ve daha da iyi kayıtlar gelir, başarılarınızın devemı dileğiyle... ;)
 
Enchant, ayırdığın zaman ve dikkatli eleştrilerin için çok teşekkürler. Dikkat ettiğin noktalar bizim için de önemli ve üstünde duracağımız (Durmaya çalıştığımız) şeyler.

Yeni yeni yapmakta olduğumuz besteler ve elimizdeki materyaller biraz daha progresifin hakkını verebilicek gibi. Umarım istediğimiz şekle getirip, herhangi bir kayıp vermeden de kayıt edebiliriz.

Tekradan teşekkürler.

mystere demiş ki:
Odien grup elemanlarına ayrıca teşekkür etmek istiyorum,keyifli sohbet için..:)

Cuma akşamı yayınlanacak roportajı kaçırmayın bence:)

Biz teşekkür ederiz emeğiniz için. Kendi adımıza dinlemesi çok keyifliydi. Ellerinize sağlık.
 
radyo_odtu.jpg


Odien olarak 13 Kasım 2008 Perşembe günü Radyo ODTÜ'de "Sahne Arkası"' programına konuk oluyoruz. Saat 21.00'de başlayacak olan sezonun ikinci programında Odien ile naklen yapılacak olan şöyleyişide birlikte olmak dileğiyle.

Frekans: 103.1 Mhz.
Online Yayın: http://www.radyoodtu.com.tr/
Alternatif Link: http://www.radyolar.org/radyo_odtu.asp

Not: Kaçıran arkadaşlar için röportaj kaydı, programın bitişinden 15 dakika sonra indirilebilir hale gelecektir.

Sıkı kalın..
 
Radyo ODTÜ ekibine konukseverlikleri ve bu eğlenceli söyleşi için teşekkür ederiz.

Röportajımızın kaydı planlardaki küçük bir değişiklik nedeniyle şu an ulaşbilir durumda değildir. Fakat bir aksilik çıkmadığı takdirde yarın itibariyle internet üzerinde paylaşıma açılacaktır. Gelişmeleri yine buradan duyuracağız.

Sıkı kalın.
 
Odien Metalcamp 2009 için oylarınızı bekliyor!

Odien olarak, Slovenya'da düzenli olarak gerçekleştirilen ve Avrupa'nın büyük metal/rock festivallerinden biri olan Metalcamp'a başvurduk.

Festival komitesinin değerlendirmesinin dışında, sizin de oylarınız orada bulunmamızı olumlu etkileyecek faktörlerden.

Aşağıdaki linkten, Turkey kısmından, ODİEN'in yanındak vote'a tıklayarak bize oy verebilirsiniz.

http://www.metalcamp.com/voting.php
 
mela demiş ki:
Odien olarak genç ve dinamik müzik portallarından RockConn ile yakın zamanda gerçekleştirdiğimiz röportajı okumak isteyen arkadaşlar aşağıdaki bağlantıdan ilgili dökümana ulaşabilirler.

http://www.rockconn.com/index.php/topic,2028.0.html

Teşekkür ederiz.

Röportaj oldukça keyifli ve dolu dolu oldu gerçekten arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim tekrardan. :)

Şu an durumu gayet iyi giden Slovenya yollarında da başarılar.

Kejura'dan Odien'e sevgiler. ;)
 
18 Ocak 2009 Pazar günü, saat: 19:00'da DBR Organization işbirliği ile Odien, Yolcu Live'da sahnede olacaktır. Ücretsiz olarak gerçekleştirilen bu etkinliğe hep birlikte güzel vakit geçirmek isteyen tüm metalseverler dostlarımızı bekliyoruz.

2243_1231717595.jpg
 
SAMAEL - KEEP OF KALESSIN Türkiye'de! Ön grup ODIEN!

17127353.jpg



Odien,
dünyaca ünlü İsviçreli grup SAMAEL ve Norveçli Keep of Kalessin’in Balkan Turnesi kapsamında İstanbul’da verecekleri konserde ön grup olarak 30 Ocak 2009 - Cuma günü İstanbul Studio Live’da sahne alacaktır. Daha fazla bilgi ve etkinlik biletleri için ilgili link:

http://www.biletix.com/event.htm?id=KKV01
 


Odien, 9 Mart 2009 Pazartesi günü ODTÜ 14. Geleneksel Rock Şenliği'nin ilk gününde açılışı yapmak üzere saat 13:00'te Mimarlık Amfisi'nde sahne alacaktır. Bu anlamlı organizasyonda herkesi görmek dileğiyle.
 
l_63a6c154cc64ce28382f65d698b8eb1a.jpg


Québec / KANADA'dan yayın yapan "Radio Propagande", 6 Mart' 2009'dan itibaren bir hafta boyunca online yayın akışında Odien'in parçalarına ve grup hakkında bilgilere yer verecektir. Ayrıca yine söz konusu radyonun web sitelerinden grubumuzu haftanın birincisi yapabilirsiniz..

Tüm yapmanız gereken;
" http://www.radiopropagande.com/choixmasse/choix.html " linkine tıklayıp ardından Odien'i seçip " Choisis" butonuna tıklamak..Desteğiniz için şimdiden teşekkür ederiz.
 
Odien yarınki ODTÜ Rock Şenliği performansının hemen ardından bu sefer 15 Mart 2009 Pazar günü Securis, Perseverance ve Sınıf 64 ile birlikte Kızılay Gölge Live'da sahne alacaktır. Her zaman izlenemeyecek tarzda bir gece olacak. Hepinizi bekliyoruz.

2243_1236507340.jpg
 
hdbd.jpg


Odien, 28 Mart 2009 Cumartesi günü progressive müzikseverlere özel bir gecede Gölge Live sahnesinde performans sergileyecektir. Saat 15:00'te başlayacak olan etkinlikte sizleri de bu heyecanı birlikte yaşamaya davet ediyoruz.

Gecede ayrıca Ankaralı dostlarımız;

-PERSEVERANCE
-Revelation
-M'arrentziah

sahne performanslarıyla sizlerin karşısında olacak.
 
Geri
Üst