en üst teli kopan gitara tek tel alma

Tel kopma anında o teldeki basınç diğer tellere ani bir şekilde aktarıldığından dolayı diğer tellerde zayıflama meydana gelmektedir. Buna halk arasında "Papos Papadopulos" etkisi denir.
Tel kopması durumunda en azından kopan tele en yakın 1 adet teli daha değiştirmeniz gerekmektedir.
bilmiyom ne ayaksınız ama bunu okuyup da inanacak cahil varsa yazayim: doğru değildir palavradır. Değiştirilecekse hepsi değiştirilsin. Kopan telden kaynaklanan basınç farkı tüm tellere neredeyse eşit denecek şekilde yansır. Sadece en yakındaki teli değiştirmek gereksiz olur.
 
O yazilan gerçek olsaydı, G telini G#'a dogru biraz fazla gerdirince telin çöp olmasi gerekirdi. Diger teller de öyle. Ya da floyd rose/tremolo sistemi tek kullanımlık olurdu. Her divebomb sonrasi tel degistirirdik.

En sagliklisi komple degistirmek, ancak ekonomik şartlar belli. Ortalama kalitede bir tel seti bile 80TL. Tek olarak kopan teli degistirmek kötü bir çözüm değil.
 
an itibari ile gitarımın 6. yanı en üst telini kopardım sadece en üst telden sipariş vermek istiyorum ama bu konularda cahilim sizce bunu almalı mıyım doğru olur mu

kardeşim kopan tel 6. tel ise tekli şekilde de satılıyor. birtane al tak gitsin .. bende yapıyorum bazen hiç bir sıkıntı görmedim yaşamdım.. ben en çok en alt teli kopartıyorum
 
Geri
Üst