Nettlethrone

nettlethrone bugün çok iyiydi. mustafa'nın daha ön planda olması artı bir nokta. yeni besteler "blueprint" demosundaki kadar teknik değil fakat çok iyi iş yapabilir. bu gruptan umudum çok fazla.

nettlethrone dışında sakatat ve ilk defa izlediğim carnophage'de çok başarılıydı. arada ses sistemiyle ilgili sorunlar oldu ama güzel bir konser izledik. özellikle carnophage'in albüm şarkılarını beğendim.
 
Ankaralı Brutal Death Metal grubu Nettlethrone, ve Ankaralı Doom Metal grubu Dead Wish , Romanyalı Maximum Rock dergisinin vereceği Compilation'da yer alacak.Nettlethrone'un parçası, yeni çıkacak olan albümleri Dissonant Progression 'dan ''In Five Seconds We Shall Fall olarak seçilmiştir.Dead Wish'in parçası ise, ''The Storm Of Deadly Winter''

Dergi ile birlikte compilation, toplam 3500 kopya basılacaktır.500 kopyası şirketlere, radyolara ve dergilere gönderilecektir.

Compilation'da yer alacak gruplar:
DESOLATE WAYS, DOMINATION BLACK , SKYFORGER, NUCLEAR, LORD 13, SILENTLIE, KINETIC, MY COLD EMBRACE, LAETA MORS, THRENODIAL, NETTLETHRONE, BONE TO RUST, NEUTRALIS, SATANOCHIO, PROPHETIC, DEAD WISH
 
l_490f94782bf2b0fdffa6d5bb74c51c9a.png

   
NETTLETHRONE - “DISSONANT PROGRESSION” ÇIKTI!    
2004’te yayınladıkları “Blueprint” demosuyla gerek yurtiçi gerekse yurtdışından birçok olumlu tepki alarak adını ekstrem metal severlere duyuran Ankaralı death metal grubu Nettlethrone, ilk albümü “Dissonant Progression”ı Ghostwall Records etiketiyle yayınladı. At The Gates, Entombed, Eucharist, Unanimated, God Macabre gibi 90’lar death metalinin kült isimlerinden ilham alarak, İsveç death metalini türün özgün yapısına sadık bir şekilde icra eden grup, ekstrem metalin diğer öğelerini de müziğinde sıkça kullanıyor. Türk metal piyasasının iki önemli ismi Erkan Tatoğlu (Suicide) ve Mehmet Stevenson (Self Torture)’un konuk vokalist olarak yer aldığı albümün sanat tasarımı Gorgoroth, Aura Noir, Sunn O))), Cadaver, Trap Them, Intronaut gibi gruplara yaptığı işlerle tanınan dünyaca ünlü tasarımcı Justin Bartlett tarafından hazırlandı. Şu ana kadar Vader, Machinemade God, Sick Terror, Cenotaph, Suicide, Self Torture, Dreamtone, Raven Woods, Episode 13, Carnophage, Sakatat gibi birçok isimle aynı sahneyi paylaşan Nettlethrone, albüm tanıtımı çerçevesinde canlı performanslarına devam edecek.

Albümden iki adet parçayı dinlemek için grubun resmi MySpace sayfası www.myspace.com/nettlethrone adresini ziyaret edebilirsiniz.

www.nettlethrone.com
www.myspace.com/nettlethrone
www.ghostwall.net
 
afis23nisan.jpg


23 Nisan'da Self Torture, Bloody Sign (Fransa) ve Agonize (Bosna) ile Ankara Biziz'deyiz.

Albüm sonrası grup ile yapılmış taze bir röportaj için Blue Jean dergisinin son sayısına göz atabilirsiniz.

"Dissonant Progression" kritikleri yurtiçi ve yurtdışı basında yer almaya başladı. Kritikleri sitemizden ve myspace sayfamızdan takip edebilirsiniz.

"Bir yanıyla At The Gates patentli Göteborg stiline, diger yanıyla Edge of Sanity, God Macabre, Eucharist gibi daha eski toprak etkilenimlere göz kırpan ve bu sayede hem melodinin hem sertliğin hakkını verebilen bir müzikal kimyaya sahip Dissonant Progression."    
Headbang 8/10
   
"Laced from start to finish with unbelievable catchy head banging moments of unadulterated rolling riff-age and spectacular sporadic fast drumming of almost more than human proportions. Words cannot properly express how good this album is."    
Deathdoom Productions 5/5
 
BluePrint'i dinlediğim zaman "bu grup güzel işler çıkarıcak" demiştim ve yanılmadım.Grup umarım hakettiği yere gelir çünkü çok başarılılar.
 
Koskoca Nettlethrone bile dağıldı ya daha ne diyeyim. Hepsi at gibi adamlar inşallah bizi ve Ankara'yı yalnız bırakmazlar. Başarılarının devamını dilerim hepsinin tek tek
 
Nettlethrone'den Açıklama:


Çok klise olacak farkındayız ama her iyi seyin sonu vardır lafını umarsızca kullanacağız, bugun itibariyle grup olarak calısmalarımıza son verme kararı aldık. Aktif oldugumuz bu sekiz yıl icinde hayatımızın en eglenceli gunlerini yasadık, berbat mekanlarda konserler verdik, bircok harika insan tanıdık, dere tepe duz gittik yolları asındırdık. Fakat 2008 yazı artık muzikal olarak grubun nereye gitmesi gerektigi konusunda yasadıgımız kararsızlıgın tavan yaptıgı donem oldu. Evet tekrar bir kliseye sıgınacagız ama durumu bundan daha iyi acıklamayız: Nettlethrone muzikal farklılıklardan oturu dagılma kararı almıstır. Dagılma kararımızın ardında herhangi bir anormal hikaye yok, dordumuz de hala cok iyi arkadasız. Hatta bu ayrılık bile bizden kurtulmanızı saglayamayacak cunku hepimiz yeni gruplarla yasantımıza devam edecegiz. Burak ve Mustafa, Cenotaph gitaristi Cihan Akun ile kurdukları leş kokulu 90lar death metali alameti farikası Burial Invocation ile devam ederken, Tankut da yeni modern metal grubu Mental Implant'a yogunlasacak. Kaya cok buyuk ihtimalle Burak ile birlikte milyonlarca yeni grup kurarak yoluna devam edecek. Kısacası biz bir sure daha buralarda olacagız. Dreamtone ve Decaying Purity'deki kardeslerimize yıllardır esirgemedikleri samimi ve sonsuz destekleri icin tesekkur ediyoruz. Ayrıca Suicide, Self Torture, Cenotaph, Sakatat, Carnophage, Raven Woods, Burst Appeal, Dead Wish, Lifelock, Bleed Myself Tonight, Colostomy, Ghostwall Records, Midas’ın Kulaklığı Stüdyoları ve Ankara ekstrem metal camiasına da yıllardır bize gosterdikleri destekten dolayı mutesekkiriz. "Dissonant Progression" online dukkanımızda hala satısta, hala edinmediyseniz daha fazla gec kalmayın. Son olarak veda konserimizi Carnophage ile birlikte Ankara'da verecegiz, detaylar cok yakında acıklanacak.
Herkese tesekkurler, bizden simdilik bu kadar!

// Burak, Tankut, Kaya, Mustafa.


http://www.nettlethrone.com/docs/main.html
 
Geri
Üst