monitör alesis m1 / yamaha msp5/m-audio bx8 veya bx5hangisi?

selam bir çift monitör seçme durumundayım ve fazla bilgim yok küçük bir odada kullanıcam ve bunlardan herhangi birini seçmeyi düşünüyorum. sizler olsanız hangisini alırdınız fiyat ve randıman açısından. bunların avantaj ve dezavantajları nelerdir? yorumları bekliyorum sizin yorumlarınıza göre seçimimi yapıcam. ayrıca magnetic shielding ve watt konusu da önemli tabi. aktif olmalarıda gerekiyor bunlar aktif olmalı çift olarak alıcam.

bu arada bu konu değişik başlıklarda tartışıldı farkındayım ama karar aşaması olduğu için paramı sokağa atmak istemiyorum yorumlarınız çok önemli. birde tercihleri bu 3 modele indirgedim siz seçin aşamasına getirdim. birkaç gün içinde sipariş vermem gerekiyor yutdışından gelecek olan bir arkadaşıma, yorumlarınıza göre tamam budur diyeceğim.

ben bunlardan birini seçecek olsam şunu alırdım şu yüzden diye de yorum yaparsanız çok faydalı olacaktır. ayrıca aynı fiyat aralığında şu da var diyenleri de dinleyeceğim tabiki.

teşekkür ederim şimdiden.
 
Zor bir soru, ben de M1 var ve memnunum, acikcasi alma sebebim cok ucuza ikinci el dusurdugum icindi digerlerini deneme firsatim olmadi. M1'larin sesi bana yeterli geliyor. Mahcem Yamaha'yi, Atalay'da Alesis M1 ve Ozan Maudio kullaniyor. Fiyatlarinin son durumunu bilmiyorum, sanirim kalite acisindan asagi yukari aynilar. Mahcem, Ozan ve Atalay'in da yorumlarini beklemekte fayda var :)
 
Kısaca bu konuda ne veriyosan onu alıyorsun :) M1, MSP5 ve BX5-8 ler ap ayrı fiyat kategorilerinde.( Ferrari tofaş mantığı değilde, wv benz farkı gibi :) )

Tavsiyem verebileceğini ver monitörlere, alabildiğin en iyisini al
 
Ben MSP-5 kullanıyorum, fena değil, yüksek frekansları çok hafif abartıyor gibi ama bunun nerede ne kadar olduğunu farkedebilir ve kendini buna alıştırabilirsen miksajda tizleri olduğundan biraz daha yükselterek bu küçük detayı halledebiliyorsun. Ben alışana kadar mikslerim ya biraz boğuk ya da tam tersi cayır cayır tizle dolu oldu. Ama başka sistemlerle çapraz sağlama yaparak kulağını alıştırınca insan pek bir sorun olmuyor. Detay olayı o fiyat aralığındaki nearfield kabinlerden ne bekleniyorsa o, ne daha fazla ne daha az. Tavsiye ederim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
çok teşekkürler ilginiz için. domokun da birşey yazar sanırım gördüğünde. mahcem msp5 tavsiye etmiş onu yazdım bir kenara. .) üç aşağı 5 yukarı demekki bunlar iyi modeller hepsinden verim alırım düzgün kullandığımda. skatheistin denemeden almayın dediğini hatırlıyorum m-audio için. bende yurtdışından getirteceğim için demekki riskli olabilir. genelec tarzı şeylere de baktım ama fiyat baya yüksek. behringerin de forumda pek itibarı yok ondan da almayı düşünmüyorum yani adaylar şu an alesis m1 ve yamaha msp5.
 
Geri
Üst