Bias fx 2 kayıt alma konusu

Merhaba iyi günler elimdeki lambalı amfi pedal vs hepsini satıp vst belasına bulaşmış bulunmaktayım . (Malum apartman dolayısıyla)
Apar topar 2, el mackie cr3x ve umc202hd ses kartı aldım bias fx2 de crackli bir şekilde pcme kurdum problemim şu daha önce hiç vst kullanmadım ama az çok mantığını biliyorum elimden çokça amfi pedal vs geçtiği için neyi nasıl ayaralayacağımı çözdüm fakat reaper programından bias fx 2 yi seçtiğimde normalde crackli olan bias fx2 maalesef elite olarak değil demo sürümü olarak açılıyor ve bende tabiki kayıt yapamıyorum neural dsp plug inlerimde mevcut onlarda bir problem yok fakat bias fx 2 hacim ve ton çeşitliliği açısından daha işlevsel buluyorum bu konuda görüşlerinizi yardımlarınızı merak ediyorum bu sorunu nasıl çözebilirim nasıl kayıt alabilirim birde sormak istediğim bir arkadaşımda laney marka ah40 akustik gitar amfisi vardı ses kartından çıkıp bu amfiye giriyordu ve inanılmaz tonlar alabiliyordu nedense marshall dsl40 tan sonra referans kartı vstye geçince biraz havayı tekmeleme olayı kalmadı evet keyif alıyorum gayet güzel tonlar çıkıyor ama hacim yok referans monitörü yerine oldukça flat önerebileceğiniz birşey varmıdır veya dandik fx loop olan bir amfiye girsem problemim sizce çözülürmü ? Forumda yeniyim yazım tarzım hatalarım için çok özür diliyorum müzikle kalın.
 
Bias FX 2'de sorun belli ki, en kötü programlardan biri zaten o, profesyonel olarak kullanan olduğunu sanmıyorum. Çoklu efekt ve amfi olan bir program istiyorsanız Softube Amp Room kullanın (indirimde şu an, ucuz) ya da AmpliTube 5 kullanın, AmpliTube koleksiyonlarındaki ekipmanlar epey iyi.

Düz amfiye girişle ise güzel performans alamazsınız, düz akustik amfi bir yere kadar çalışır ama. Eğer monitör istemiyorsanız size gereken kabin kullanmak. Bunun için de ya bir power amp alıp onun üzerinden kabine gideceksiniz ya da dediğiniz gibi efekt döngüsünün dönüşünden girip preamp'ı es geçeceksiniz. Katana-50 MkII kullanıyorum ben kabin niyetine, memnunum çok. Ev için yeterli.

Flat olsun istiyorsanız FRFR monitörler var, Line6, Headrush ve Kemper ürünleri var. Headrush ucuzdur.

Diğer önemli nokta da FRFR monitör ile IR kullanılmalı, kabin ile IR devre dışı bırakılmalı.

Şuraya da bakın, korsan kullanıp risk almaya gerek yok:

 
Geri
Üst