Slide Tekniği Hakkında

Merhabalar,

Dün itibariyle slide tekniği çalışmaya başladım. Pedalım Tama Iron Cobra 600 serisi,

Ayağı geri çekerken parmak ucuna doğru yükselip sonra öne doğru itip basma esnasında ayağım pedalda kaymıyor ve zorlanıyorum. Tabii ki yeni başladım onunda etkisi var ama ayağı iterken zorlanıyorum. Ayakkabıyla çalışıyorum ve 2 farklı ayakkabı denedim, çorapla da denedim ama alışık olmadığım için daha zor oldu. Bir de işin içine hi-hat ve trampet girince zaten işler zorlaşıyor bir de ayak takılınca ortaya doğru düzgün ses bile çıkartamıyorum.

Slide tekniği kullanan arkadaşlar ilk zamanlarda mı böyleydi yoksa pedal kaynaklı bir sorun mudur? İnternette Tama Speed Cobra serisine iyi değişler slide tekniği için.

Pedalı değiştirmem şart mı ya da ne önerirsiniz, slide tekniği daha ileriki seviye içinse ya da yeterli değilse hangi tekniği önerirsiniz, beni yönlendirirseniz sevinirim.
 
Son düzenleme:
Merhaba. Ben de en başta senin yaşadığın sorunu yaşıyordum. Daha sonradan farkettim ki aynı tekniği ayağımı pedala tam oturmadan (yani ayak tabanımın tamamen sürtünmesine müsade etmeden) hafif temas ile tekniği uygulamaya alıştırdım kendimi. Şimdi çok rahatım. Aşağıdaki videoya bir bak istersen.

Bu arada ben davul çalarken converse tipi ayakkabılar tercih ediyorum. Diğerlerinin yol tutuşu genelde çok iyi oluyor :p

Slide Technique
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Teşekkür ederim bilgi için, slide tekniğinden devam etmeye çalışıyorum bir yandan da heel up için bilek egzersizleri yapıyorum. Umarım bu kick sorununu çözerim zira kick'in sesini çok seviyorum, doğru kullanıpta doğru ses almak istiorum. :)
 
Geri
Üst