Analog Electronic Dance Music Performance Videos

Güzel çalışmalar. Sevdiğim ve ilgilendiğim soundlar. Çok şanslısınız analog cihazlarla bu soundları elde etmek çok keyifli olsa gerek.
House bu forumun pek ilgi alanına girmiyor. O yüzden fazla ilgi görmez başlığınız. Hoş, rock müzik ve alt türleride bu forumda ilgi görmüyor. Varsa yoksa metallica,gojira, john petrucci. Bu kadar kısır bir müzik kitlesi var burada. (şimdi triggerlanıp ben bilmem ne bilmem ne dinliyorum diye atar yapan biride gelir yazar.)
Beğendim çalışmalarınızı. House Jam videonuzdaki pad ve pluck soundu çok hoş.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Cok cok tesekkur ederim guzel sozleriniz ve iginizden dolayi. Cok seviyorum ve cogu vaktimi bu alanda gecirmeye calisiyorum. Bir yandan profesyonel olarakta bu isi yapiyorum zaten.
bu forumda takilan yada yeni muzige daha yeni baslamis arkadaslarimizn oldugunun ve donen muhabetlerin farkindayim. Tabiki rock muzik dedigimiz zamanda bu muzik turu sadece metallica, niravana, john petrucci den ibaret degil. Ogrenecek, dinleyecek cok fazla muzik grup ve sanatci muzisyen mevcut. Hic bir is oyle uzaktan gorup bir kere dinleyip laf atacak kadar basit degildir. ki bir cok insanin o laf atilan muzikler tarzlar yada enstrumanlar ile bir omur gecirdigini dusunursek bunun arkadasinda onemli bir sebebp bir amac ve buyuk bir dunya oldugunu gorebiliriz.

Acikcasi ben sevdigim icin bu isi yapiyorum. Tercih etmeyen dinlemek istemeyenlerin yada bu ise saygi duymayanlarin ne soyledigi acikcasi pek umrumda da degil. ben bu isi 25 senedir yapiyorum ve pek sansa bu isi yaptigimi dusunmuyorum:)

Ayrica Vaemi ( Volt Age Electronic Musical Instruments) adinda kardesim Efe Cakir ile beraber yuruttugumuz bir sirketimiz var. 1-2 ay icerisinde eurorack formatinda profesyonel bir synthesizer modul serisi cikaracagiz. Videolarda gordugunuz aletlerin %50 satin aldigim kadar bir yarisinida biz kardesim Efe ile beraber tasarladik ve birlestirdik. Calisir durumda 80'den fazla prototiplerimiz var videlardada gormus oldugunuz gibi. SImdi yavas yavas ozel oldugunu dusundugumuz iyi fikir ve tasarimlari satisada cikarmak icin caliyoruz.

Ulkemizde cok iyi pianistler, rhodes,hammond, keyboard ve tabiki synthesizer calan bir cok insan var ama gercekten synthesizer kullanimi ve elektronik muzik yada sound design ile ilgilenen sayisi oldukca az. hele hele bu isi derinlemesine bilen insan sayisi ben dahil bildigim en fazla 3 kisi sayabilirim. Insanlarin biraz daha okumasi arastirmasi ve bu isle ilgilenmesini isterdim. acikcasi paylasimlarimin amacida biraz bu konuda burada muhabet ve bilgi akisi saglamak diyebilirim. Hatta bu amaclada duzenledigimiz workshop ve studyomda verdigim ozel dersler ve ogrencilerimde var. Vaemi olarakta ulkemizde uygun fiyatli daha ulasilabilir enstrumanlar olmasi bu isin yayilmasi ogrenilmesi birinci amacimiz diyebiliriz.

house jam videosundaki pad gibi pluck soundlu o ses bir resonator'dur. resonator 4 sinus osc'den yada 4 tane filter ile elde edilebilinir. 4 filter resonator olarak kullanildiginda bir osc olarak kullanilmis olur. Filtrenin resonace knobu nu cevirdiginizde filter outputtan cikan sesi input a devre icinde geri dondurmus ve feeback yapmis olur. buda analog cihazlarda temel osilator yapma matigidir. bu sekilde filter ler bir osc olarak kullanilabilinir.ve 4 filter bir araya geldiginde bir resonetor olarak calisabilir. resonator hep audio input ile hemde keyboard ile klasik bir osc gibi calinabilinir. ayrica 4 filter kombinasyonu kullanimi ile daha pek cok sey yapilabilinir.resonator bunlardan sadece birtanesidir.
 
Bilgi verdiğiniz için teşekkürler. Türkiye gerek avrupaya yakınlığıyla gerek elektronik müziğin yaygın şekilde dinlenilmesiyle bir edm powerhouse olabilir aslında ama kafalar uygun değil maalesef. Yeterli üretim yok. Keşke ülkemizde sadece 60 yaşına gelmiş metal gruplarını değil de, her tarzdan müzisyenleri bir araya getiren konserler, festivaller olsa. Her yıl düzenlense ama olmuyor. :)

Resonator'ı bir ara ableton da görüp karıştırmıştım ancak detaylı bilgim yok.

Youtube kanalınıza abone oldum. Denk geldikçe dinlerim. Her ne kadar dijital ürettiğimiz şeylere Tape Recorder, tape compression gibi pluginler ekleyip bir şekilde taklit etsekte analog cihazların yerini hiç bir şey tutmuyor.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
ben genel oalrak pek analog daha iyi yada dijital daha mi iyi diye dusunmuyorum. synthesizerin akustik bir sesi olmadigi icin ses bir sinyal jenarotorunden bir voltaj olarak gelir ve bir amfi ve bir hoparlor araciligiyla dinlenebilinir. Analogta dijitalde boyledir. Dolayisiyla burda su nokta iyi miks yada patchleri dogru yapabilmek icin cok onelidir: dinlediginiz monitorun kalitesi ve dinlediginiz odanin akustigi. sadee dijital muzik yapip acayip ses cikartan bir surude producer var. kesinlikle yok degil. bence 40 hz sine wave den bahsedeceksek ikiside ayni bence temel olarak. Analog tada dijitalde de.... Biri belki biraz daha temiz digeri daha kirli oladabilir yada ikiside birbirine cok mu cok yakinda olabilir. Bu arada hic bir aletin gercegi gibisi yok tabiki. Ama suda bir gercek bu su demek degil yani. Dijitalinde yapabildigi seyler kattigi seyler hem gunluk hayatimizda hem kayit teknolojilerinde hemde elektronik muzik dunyasinda cok baskadir. Elektornik muzikte bazi muzik tarzlari ve bazi sentez teknikleri dijital dunyadan gelmistir. Bunlar deigisiyor gelisiyor ve gitgide hersey daha complex bir halede geliyor. Sonuc olarak dijitalde basitce yaptiginiz birsey analogta basiniza dert olurken ayni sekilde bilgisayarada analog simulasyonu yapmaya calistiginizda bilgisayar ekstra bir enerji harciyor bunun icin. Isin sonunda artik hepsi birbirelrine cokcok yakin yerlerde duruyorlar. Burda onemli olan sanirim ne yaptiginiz artik ne anlattiginiz diyebiliriz. Muzigin bir taraftan ozu bu bunce. tabiki sunuda savunuyorum. bilgisyarda da synthlerle yada mikste diger compressor eq plug inleriyle ugrasirken bunlarin gerceklerine dokunmus olmak ve ordaki akisi tam olarak gorup ogrenip sonra bu sekilde plug inlerede yaklasmak kisaca cok faydali oluyor diyeilirim.
 
Hepsini dinleme fırsatım olmadı. "Overdrive" ı Dinledim.
İnanılmaz iyi olmuş !!! Elinize emeğinize sağlık !

Ion Fury diye bir oyun vardı, oradaki ortamı hatırlattı bana çok iyi olmuş.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Hepsini dinleme fırsatım olmadı. "Overdrive" ı Dinledim.
İnanılmaz iyi olmuş !!! Elinize emeğinize sağlık !

Ion Fury diye bir oyun vardı, oradaki ortamı hatırlattı bana çok iyi olmuş.
Cok cok tesekkur ederim guzel sozleriniz ve ilginiz icin:)
Bu ara bir oyunda bu cyberpunk stili muzikler gercekten cok moda oldu.
Benim daha onceden yaptigim bir sarkimda Katana Zero isimli bir oyunun soundtrack inde ve oyunun icinde bir bolumun sonunda yer aldi. O sarkiyida buraya birakiyorum





 
Katana Zero yu daha oynayamadım bir arkadaşım önermişti halbuki,boş zamanım olunca bakacağım.
Müzik çok iyi gerçekten. Oyun oynarken böyle iyi soundtracklerin bir anda gelmesi baya etkileyici oluyor. Elinize sağlık.
 
Geri
Üst