COVID-19 AŞISI

Aşı hakkında

  • 2 Doz aşımı oldum

    Oylar: 18 100.0%
  • Henüz aşı olmadım ama olacağım

    Oylar: 0 0.0%
  • Aşının etkinliğine inanmıyorum

    Oylar: 0 0.0%

  • Toplam oy veren
    18
  • Anket kapandı .
Bir çok şey konuşuluyor, yazılıyor, anlatılıyor. Neden bilmiyorum ama birde bu forumlarda bu soruyu sormak, forum kullanıcılarının toplumu ilgilendiren bu durum hakkında ki fikirlerini almak istedim.
Belki de aşı konusunda tereddütü olanlara da bir fikir veririz. Aramızda doktor olanlar veya sağlıkçılar vardır diye düşünüyorum.

Kendim ile başlıyayım.
Ben 2 doz Comirnaty aşısı oldum.
1. Doz aşımda aşı bölgesinde varla yok arasında bir ağrı hissi oldu.
21 gün sonra 2. Doz oldum ve yan etki olarak sadece aşı olduğum sol kolumda 1 gün bile sürmeyen hafif derece bir ağrı dışında bir şey yaşamadım.

Annem ve babam yaşı itibari ile ülkede ilk aşılanan gurupta oldukları için ilk önce 2 doz Coronovac ve ardından 1 dozda Comirnaty aşısı oldular. 3 aşıda da hiç bir yan etki görmediler.
Babam kalp hastası ve stent takılıdır. Aşılardan sonra düzenli kontrollerinde de kalp yönünden olumsuz bir durumda görülmedi.

Sizlerde bu konuda fikirlerini ve deneyimlerinizi paylaşırmısınız ?
 
Şahsi düşüncem;

Ambalajlarının üzerinde " ÖLÜMCÜL AKCİĞER KANSERİNE NEDEN OLUR " yazdığı halde korkmadan sigara, puro, pipo ve nargile tüketenlerin, ambalajının üzerinde " İNSAN SAĞLIĞI İÇİN ÜRETİLMİŞTİR" yazan şeyden korkması tuhafıma gidiyor.

Ayrıca ablam yurtdışında bir genetik kodlama laboratuvarında çalışıyor, gerek Çin ve gerek se mRNA teknolojisine sahip aşılar üzerinde inceleme yaptıklarını ve mevcutta veya daha sonra ki zamanlarda insan vücuduna, DNA yapısına veya genetik kodlamasına olumsuz bir durum teşkil edecek bir olgu bulunmadığını söyledi.

Ama Çin aşısının pek etkisinin olmadığını da belirtti.

Ben ve ailemde ki herkes 2 doz mRNA aşısı oldu. Her iki dozda aşı bölgesinde hafif bir ağrı dışında bir olumsuzluk yaşamadık.
Aşı sonrası 66 yaşında ki Tip 1 diyabet hastası olan annem covid oldu. Annem evde ve sanki grip olmuş gibi hafif atlattı. Ben, babam ve diğer ablam ise yakalanmadık. Buda benim yaşadıklarım.
 
3 ay önce sinovac 2. dozunu olmuştum. Etkisi azaldı diye 3. dozu bize erken açmışlar, geçen hafta biontec olarak vurdurdum 3. dozu.
ilk gün hafif kol ağrısı,
2. gün kol ağrısına ek sabah uyanınca hafif ateş ve ağrılı-bitkin bir vücut,
3. gün sol koltuk altındaki lenf bezi şişmesinden dolayı kolun hareketinin sınırlanması ve orta şiddette ağrı. Kabadan vurulan ağrı kesici iğne ile işe gidebildim acı biraz azaldıktan sonra.
Sonraki günler ağrı yavaş yavaş azalıyor ama daha tam geçmedi 5 gün oldu. Kaç günde eskisi gibi olur bilmiyorum.
 
Geri
Üst