Les Paul ve Superstrat

Arkadaşlar merhaba, yakın zamanda gitar alma planım var ama kararsızım. Ağırlıklı olarak Metallica duman, mor ve ötesinin lead gitarlarını çalıyorum. Aklımda iki gitar var birincisi ESP LTD EC-1000 diğeri de ESP LTD KH-602. Ağırlıklı olarak Kirk Hammett tonunu almak istediğim için 60/81 manyetiklerini tercih ettim sıralamada. Genel olarak LES PAUL ve SUPERSTRAT kasalarının farklılıkları nelerdir? Alt perdelerde hangisi daha rahattır? Çalım olarak hangisi daha rahattır? Sizin de önerebileceğiniz bone breaker manyetikli ya da emg aktif manyetikli gitarlar var mıdır bu gruplara uygun?(Biliyorum aktif manyetiklerle duman tonu ya da mor ve ötesi tonu zor ama ağırlıklı olarak metallica dinleyip ve çalmaktan zevk aldığım için böyle bir tercih yaptım. Bütün önerilerinizi bekliyorum.)
 
Metallica odaklıysan aktif manyetik almana gerek yok illa. Ritm tonları tamamen 22 perde 24.75 skala bir gitardan geliyor -mikste tabii ki kirkün gitarını da duyuyorsun. Les paul ya da explorer olması önemli değil, önemli olan gitarın skalası. Bu adamları ünlendiren albümlerini James gibson 500t ve seymour duncan invader ile kaydetti(ilk 3 albüm). Bunlar pasif manyetikler.
Solo tonları ise senin de bildiğin gibi 24 perde 25.5 skala bir superstrattan geliyor. "Olayım tamamen sololar" diyorsan ben 25.5 skala pasif manyetikli bir superstrat öneririm. EMG81'li bir gitarı kontrol etmek baya zor olur stüdyoda, pasif manyetik kullanırsan en azından tondaki gereksiz sıkışıklığı alırsın, volume potansına daha duyarlı bir tonun olur. Düşük gaindeki işleri de kotarırsın en azından gitarı kontrol etmeyi öğrendikçe.
Signature gitar alma derim, genelde geçiriyorlar signature olunca gitar. LTD 1000 serisi güzeldir, deneyebiliyorsan deneyip al çalmayı biliyorsan tabi. Schecter'ın bu fiyat aralığında superstratları var bakabilirsin. Ibanez'in de var bolca. Geniş bir tür yelpazesine odaklanmak istiyorsan HSH bir ibanez iyi olabilir.
Çalım rahatlığı olarak 100 kişiden 90'ı superstrat daha rahattır diyecek bu arada.
 
Geri
Üst