Atalay Ant Müziği

Selamlar,

Yeni bestemi bitirdim. Daha çok "etüd" sayılır belki de. Yngwee Malmsteen tarzı bir yaklaşımla yaptım kayıtları ve gitar sololarını. Gerçek ezgi bas gitarda saklı. Umarım 192 kbit ile baslar halen duyulabiliniyordur. Ben duyabiliyorum ama belki de kulağım çok alıştığı içindir. Bu tarzda ama bundan sonrası vokalli besteler olacak.

Hot Lap On The Wires

6 mayısta mesaja eklendi...

Lost Spirits

7 mayısta mesaja eklendi...

3 yıl önce yaptığım bir cover:
Hangar18-MegadetH


11 Mayıs'ta mesaja eklendi

yine 3 yıllık 2 klasik gitar ve bas gitarlı sade bir beste:
O' Days
 
hot lap on the wires'ı dinledim.çok güzel bir parça. dediğin gibi bas gitarda gizli ezgi çok anlaşılmıyor belki de ben pek alışık değilim buna. ama genel itibarla çok kaliteli , melodik zenginliğe sahip bir eser, vokalli bestelerini de duymak için sabırsızlandım gerçekten.
 
...

gerçekten çok etkileyici bir parça gitarlar muhteşem tam anlamıyla beni uçurdu diyebilirim.bu konuda harikasın diyebilirim.

yalnız eklemek istediğim bir kaç konu var.esas melodi basslarda saklı demişsin sistemimde sub olmasına rağmen bassları tam alamadım diyebilirim.Sanırım mp3 olmasından kaynaklanıyor belki daha agrasif bir bass tonu kullanılabilinirmiş diye geçti içimden.
İkincisi bateriler güzel ama çok monoton geldi (bu kelimeyi çok aradım sanırım açıklamam gerekecek) arkadan ritim box ile çalınmış gibi biraz atraksiyondan yoksungibi esas demek istediğim hep aynı vuruşlar aynı nota aralıkları sabit ritim nerdeyse mükemmel.bu kulağıma bir nahoş geldi okadar uçmuş gitar motiflerinin üzerine.

ama sonuç olarak böyle gitar çalan insanların burada olması beni onurlandırdı. :)

kolay gelsin...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Yorumlar için teşekkür ederim.

Bas gitarlar aslında müzik setinde duyuluyor ama daha baskın olsaydı o zaman sololar altta kalacaktı. Tabi amaç aslında burada soloların öne çıkması.

Davulları bilinçli olarak sade yaptım. O kadar yoğun giden sololar (3 gitar oluyor bazen), bas gitar ve solda kilise orgu, sağda koro olunca, Satriani usulü davulları sadeleştirdim. Ne de olsa dijital davul ve gerçek kişi olmadığı için kredi vermeye de gerek yoktu.

Ama yorumlarını çok doğru yapmışsın nebukenazar.

Tekrar teşekkürler. Bundan sonra daha ezgili ve vokalli, daha sade ideal besteler geliyor. :)
 
Ya Atalay abi gitar çalışın konusunda zaten bir şey dememe gerek yok, sen de belirtiyordun iyi olduğunu ama yani özellikle kayıt beni biraz hayal kırıklığına uğrattı! Gitarlar çok boğuk geliyor, hatta sanki hücüm kayıtmış gibi, eğer bahsettiğin gibi çoklu gitar partisyonları olmasaydı gerçekten tam o hissi vericekti bana! Davullar da benim hoşuma gitmedi, hatta biraz itici bile geldi! Vallaha senden çok, çok daha iyisini beklerdim açıkçası... :cry:
Gitarlarla ilgili söylemek istediğim bir şey var, bence inanılmaz bir akıcılık var şarkıda ve inanılmaz bir yoğunluk, sanki dinlerken yoruluyorum gibi! :D Keşke kayıt da iyi olsaydı!
Hangi gitarla yaptın abi kaydı?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Kayıdın boğuk olmasının sebebi bilinçli: ilk mesajımda dediğim gibi kayıt stili Malmsteen stili. Amacım otantiklik vermekti. Kendimce oynadığım bir denemeydi bu, benzetmeydi. Onlar neden böyle boğuk bir miks yapıyorlar da o kadar satıyorlar merak ediyorum. :)

Davul yazma konusunda etkisiz elemanım valla bak ona birşey diyemeyeceğim. Ne desen haklısın. Bayt Gadol'dan bascı adam güzel davul yazıyor ona yeniden yazdıracağım ve bir de kendi miksimle yeniden asarım ileride bu parçayı. Yine Bayt Gadol'dan Onur (davul) bulabilirsem ona da çaldırmak için teklif götüreceğim. Tabi o zaman bu parçayı albüma koymak için hazırlayacağımdan miksi kendi olması gereken renginde olacak.

Teşekkürler :)
 
Hehe, o zaman gerçekten iyi olur! Bekliyorum merakla, Bayt Gadol davulcusunun Türkiye'deki en iyi bir-iki davulcudan biri olduğunu söylüyordu geçenlerde bir arkadaş! Kolay gelsin!
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Öyledir o inek! Gelir bazen takılırdı stüdyoda. Bu adam ne yapıyor acaba diye bakardık. Hala öyle tabi. En son 8 grubu mu ne vardı çaldığı !!!

Bestelerim gitgite artacak ve belli bir standartta olması gerektiği için bütün bestelerim bittikten sonra yapamadığım davul çalma işi için bütün parçaları sıcak sıcak ard arda (birkaç hafta içinde) çalıp bitirmesi gerekecek biri lazım. O ana kadar daha çok dijital davul gideceğim.

Kayıtlar, bazı grupların çok ara vererek gidip gelmesi sebebiyle her parçada farklı ufak tefek (sound) renk değişimlerine sahne oluyor. Stabil bir albüm çıkarabilmek için temelde bütün albümün kuru kayıtlarının bitmesi ve daha sonrasında bütün parçaların başka kayıda girmeden sadece mikslenerek bitirilmesi çok faydalı oluyor. Bu en azından benim stilim. Çok büyük projelerde her enstrümanın efekt ayarları en küçük detayına kadar kağıtlara yazılıp saklanıyor. Tüm albümün ses renginin aynı olması için az uğraşılmıyor. Birgün kayıt ettiğiniz gitar tonu aynı ayarlarla başka gün farklı geliyor, kafayı yiyebiliyorsunuz.

Hadi ben bütün dijital aksamları (elektrogitar, bas gitar ve klavyeleri) stabil olarak ayarlarını PC ye aktardım. Gitar tonu hemen hemen asla değişmez. Ama davul öyle değil işte. Air kayıtlar baştan sonra o lanet mikrofonlar bi milim oynamadan tüm albüm boyunca kalmalı benim için. Air kayıtlar o yüzden baştan sonra yapılmalı ve albüm kayıtları tamamen bittikten sonra mikse geçilmeli.

İşte umarım bu albümü bitirebilirsem, bütün davulları bir anda canlı kayıt etmek istiyorum. Onun dışındakileri halledebilirim, hemen hepsi dijital ortamda air kayıt olmadan halledilebiliyor.
 
Atalaycım bi yorumda ben yapıcam ama pek adil olmayacak:

Adil olmamasının sebebi davulcumun son birkaç gündür twinine kavuşmuş olması ve beni tıkaması :) Onun için parça beni yordu.

Güzel çalınmış talented gitarlar parça boyunca hakim, ama çoğu yerde gitarlar kendini 2-3 kere tekrar ede ede yürüyor(vır vır vır vır, bur bur bur bur ), birde davul sabit gittiği için hiçbir heyecan ve merak uyandıramadı bende ne yazıkki.

Arada gayet güzel zenginlikler var, onlar parça geneline hakim olursa parça amaca ulaşabilir diye düşünüyorum

Ellerine sağlık, kolay gelsin
 
Şarkıda hız zenginliğinden ziyade başka bir zenginlik bulamadım sürekli aynı düşünce gündeme geliyor, winampımda şarkının hangi saniyesine tıklasam aynı sesler kulağımda yankılanıyor. Bass daki gizli ezgiyi ben de bulamadım, gitarın ezgisini ise takip edemedim. Hehe Aynı malmsteen gibi , tıpkısının aynısı :), Şarkının bazı yerlerini malstinden alıntı yapmışın gibi geldi (31. saniyede ve 1:37 de girenleri, malmsteen hemen hemen her şarkısında birebir kullanır ). Evet sound u biraz benzetmişsin ama davulda çok sıkıcı olmuş gerçekten.
 
Ben hiç Malmsteen havası sezmedim valla. Yani Cem Köksal tarzı bir Malmsteen özentiliği söz konusu değil. Solo da son derece melodik ve hızlı. Gayet yerli yerinde her şey.
 
Tekrar teşekkürler.

Tabi herkesi memnun edemezsiniz, herkesin yediği yemek ayrı. Davul dijital olsa da ve gerçek davul rengi vermese de davullar bu tarz bestelerde fazla hareket etmez. Yoksa zaten dolu olan bestede amaç gitar virtüözitesini aşar veya başka elemanları sakinleştirmek gerekir. Bunun için basları ve ritm gitarları sadeleştirmem gerekiyor. Davulcu bulup çaldırabildiğim vakit bu düzenleme yapılacak, dediğiniz hareket davullara geçirilecektir. Aslında bence de doğrusu bu. E her işi ben yapmaya kalkarsam davullarda atardamar tıkanıklığı olur tabi :) Var mı gönüllü? :)

Bu arada yeniden miksleyip standart Malmsteen masteringinden uzaklaştırdım genel soundu. Birazdan upload edeceğim yenisini.
 
Sen ciddisen ben de ciddiyim :) En azından kayıt tecrübem olmuş olur. Yazın kendim için de kayda girecem ne de olsa.
Ayın 12'sine kadar vizelerim var, sonra sana haber salarım. Acelesi yoktur inşallah :)
 
Acelesi yok. Vaktin olunca bir ara. Bu işyeri telefonumdu zaten. Öğlen 1.30 dan sonra kesin beni orada bulursun. :) Beklerim.
 
Atalay abi, kendisi sağlam davulcudur! Bir aralar beraber çalıyorduk hatta! Benim beğendiğim davulculardan birisidir Ankara'da! Eğer kayıt olayına falan girerseniz bana da burdan haber verirseniz iştirak etmek isterim çalışmalarınıza!
 
DaveMustaine_64 demiş ki:
Atalay abi, kendisi sağlam davulcudur! Bir aralar beraber çalıyorduk hatta! Benim beğendiğim davulculardan birisidir Ankara'da! Eğer kayıt olayına falan girerseniz bana da burdan haber verirseniz iştirak etmek isterim çalışmalarınıza!

Yuh lan sen de iyi abarttın ha :) Ankara'da milyon adam var olm :)
 
Geri
Üst