Atalay Ant Müziği

nerden hatırlamıyorum ama senin vakit nakittir diye bi çalışmanı dinlemiştim,vokalleri beğenmemiştim ama o tarz bana bundan daha çok hitap ediyor.
ama güzel bi shred deneme,eline sağlık.
guitarwar.com a takılıyormusun bilmem ama tavsiye ederim.
kolay gelsin.
 
Atalay, çalışma hakkında iyi kötü hemen herşey söylenmiş... Benim özellikle söylenen iyi sözler üzerine koyacak birşeyim yok, arkadaşlara katılıyorum. Enstrumanına olan hakimiyetine diyecek yok...

Keskin bir konuşma tarzına sahibim, törpülemeyeceğim, umarım alınmazsın...

Kaydı hiç beğenmedim. Sanki sadece solo tonu ile uğraşılmış gibi. Ritm gitarların sound'ı beni tüm şarkıdan soğuttu. Mix'te de sorunlar var sanki... Enstrumanlar bir araya geldiklerinde "bir şarkıyı" oluşturmak yerine, tek başlarına varoluyorlar gibi... Kendi adıma pek tercih etmeyeceğim birşey.

Davul sample'larını da pek beğendiğimi söyleyemem. Bu tip bir şarkıda, eğer şarkının iki ayağı var diye düşünürsek, bunlardan biri gitarsa diğeri davul olmalı. Lezzet yok. Bence bu davulun üzerine çalışılmalı.

İyi bir hi-fi sistemde dinledim şarkıyı. Ancak bas gitarda bahsedilen melodiyi ne yazık ki ben de pek yakalayamadım. Bir bas gitardan beklediğim dolu, geniş tonu bulamadım.

Şarkı buluş olarak güzel... Diğer yandan o kadar çok eksiği var ki, şarkıda inci gibi eşsiz olan pek çok yer güme gidiyor bu yüzden. Bu nedenle, şarkıyı henüz tamamlanmamış bir çalışma gibi görebiliyorum ancak...

Özellikle davullar toparlandığında, projenin oldukça farklı bir atmosfere kavuşacağına inanıyorum...

Üzdüysek affola.
Güzel gitaristsin, ellerine sağlık diyorum.

Sevgiler.
Saygılar...
 
Gargoyle yorumların için teşekkür ederim.

Ne yazık ki bu tarz bestelerde senin bahsettiğin davul ve ritm gitar tonlamaları virtüöziteden uzak ve solo gitara ritm veren özelliklerde olur. Yngwee Malmsteen dinlersen ritm gitarlarda ne demek istediğimi anlarsın. Burada sadece solo gitar ve çok sesliliğe destek olacak bas ve koro-kilise orgu ekibi soloiste yardımcı olur. Davullar sadece ritm verir. Bu tip çalışmalar, ya ezgisi kuvvetli tam parça olur ya da bir bestenin biraz altında, solfej-etüd gibi olurlar (bu benimki). Dream Theater da aradığını bu tarzda bulamazsın. Satriani dinlersen de bahsettiğim konu gümdeme ve kulaklarına gelecektir. Ha, Malmsteen'de davullar biraz daha hareketlidir, o hem gerçek davulcu nüansları hem de ritm gitarın benim besteme göre ne kadar sadece gittiğini dinleyerek davulu gitara tercihle zenginleştirme çabasındandır. Tekrar Satriani'ye dönersek davullar neredeyse ritm box edasıyla sade çalarlar.

Her türlü yorumunuzu tabi ki yazın ama tarz hakkında bilgimi ve bestenin amacını da sizlerle paylaşıp amacımı ve enstrümanların bu tarzdaki genel standartlar içindeki yerlerini ifade etmek te görevim.

Beni asla üzmezsiniz arkadaşlar: ben burada tek başıma yapıyorum bütün besteleri baştan sona. Sizin yorumlarınız benim için değerli. Her söylenenin içinde bana ayar yapmam için birşeyler çıkıyor.

Her zaman teşekkürler :)
 
Ben bunu zaten dinlemiştim Atalay abi ama indiriyorum, birazdan tekrar dinleyip yorum yapıcam... Ama hatırladığım kadarıyla gayet iyiydi! Merak ettim şimdi! :D Benim de hep kendimce çalıp, kaydetmek istediğim bir şarkıdır Hangar 18 :metalhead
Bir de vokallerde sen vardın di mi?
 
Gitar soundu çok iyi olmuş bence... Orjinaline yakın olmuş! Bir de ilk dinlediğimde seninle yeni tanışmıştık onun için vokalde senin olup olmadığını normal olarak algılayamamıştım, ama şimdi gayet net algılayabiliyorum vokalleri senin yaptığını.. İyi de olmuş bence, gayet agresif ve güzel!

Girişteki davullarda bir eksik var, ilk riffin arkasındakilerde, galiba bir cross vuruşu eksik!

Sololar süper olmuş bence, orijinallerine bayağı yakın! Yalnız bir şey sorcam galiba neck pick-up kullanmışsın soloları kaydederken bence bridge kullansaydın daha iyi olurdu, yani bilirsin Marty'nin gitarında yok bile neck pick-up (eğer kullanmadıysan da affet artık!) Ayrıca Take no Prisoners medley çok iyi fikir! Tebrik ediyorum! Son olarak şu girişteki sesler de iyi düşünülmüş, tebrik ettim!Şarkı Megadeth olunca zaten benim kabulümdür :metalhead ama bu cidden iyi olmuş!
 
Sağol. Zaten Hangar18 klibinde de öyle başta bi intro var ya onun gibi oldu. Sonra parça giriyor. Manyetikler bridge de zaten ve Dave Mustaine'in manyetiklerinden ve gitar King V. Benzesin biraz ses yani :) Az enstrüman ve koro olayı olmayınca sesler daha rahat duyuluyor. Power metal de mesela daha zordur miks yapmak. Bu daha kolay oluyor.
 
Atalay öncelikle iki bestenide dinledim lostspirits'i daha çok beğendim...İlk bestende gitarlar hoş ama kısa süre sonra başka şeyler bekliyosun beklediğin olmayıncada sıkılıyosun.Eeee tabi enstrumanınıda iyi çalıyosun...Eline sağlık..
 
Bir iki güne kadar 3 yıl önce yaptığım bir klasik gitar ve bas ile yapılan bestemi sizlere sunacağım. Biraz sade ve dinlendirici birşeyler çıkartmıştım. Temizleyip bir besteye çevirmiştim. Yakında vizyonda :)
 
Artık şu 3 yıllık bestemi isteyenlere sunuyorum:

O' Days

Eski günleri hatırladığım bir zaman klasik gitar ve bas ile yaptığım sade bir beste. :)

Bu arada: Benay, Zaten bitmiş olan 4T1'in albümü bitmişti çoktan. Dağıtımcı bulamadığımız için de çoğaltamamıştık. Konu oydu.

Skateist, İstanbul'a ileride geleceğim ama şu sıralar değil :)

Müzik dolu günler.
 
vay Atalay, bu çok hoş... Boş vaktim oldugunda üstüne acaip vurmalı ve vokal yazma isteği uyandırdı :D Loreena McKennith müziği alt yapıları gibi, ferahlatıcı :)
 
Sevgili Atalay,
benim hic tarzim olmadigi icin ilk sarkin icin cok fazla birsey söylemek istemiyorum. Özellikle o soundu yakalamak istedigin icin miksaj' a da birsey demiyorum. Ama nacizane bir öneride bulunmak isterim. Miksaj yaparken ugrastigin sarki disinda baska bir sarki dinlersen cok faydasini görebilirsin. Dikkat etmen gereken seyler ikisinin de volümlerinin ayni olmasi ve ayni ses kaynagindan geliyor olmasi. Yani eger kendi sarkini Pc' den dinliyorsan, öbürünü de oradan dinle. Nedenine gelince, hep ayni sarkiyla ugrasinca derinlik ve rezonans duygusu kaybolur insan kulaginda. Bir denersen nasil faydali oldugunu kendin de görürsün.
Gitar calisin icin diyecek tek kelime yok. Süper.

Ikinci sarki:
Iyi bir beste. Sanirim sadece bu konuda bir yorum yapilabilir.

Sevgiler

Kerem
 
Selamlar Atalay abi,
Kayıtlarını dinledim Hangar18 le başladım hakkını vermişsin tek kelimeyle çok güzel cover olmuş çok begendim ellerine saglık abicim. Old Days keza yine öyle çok güzel farklı bir çalışma olmuş..

Abi ist. ye geleceğin zaman bizlere haber ver mutlaka
 
Tesekkurler cenkerem ama bana herhangi bir sorunlu ses gelmiyor artik benim icin tatmin edici.
Bu tip detaylarda kulak yapisi da onemli oluyor. Benim yaptigim bir miks bana iyi gelirken baskasina bazi detaylar farkli gelebiliyor. Ben halen yabanci CD leri dinlerken bile ayni sorunlarla karsilasabiliyorum.

Wareyha, Istanbul`a gelirsem tabi haber veririm.
 
Atalay,
old days çok özgün bir beste olmuş eline sağlık çok sevdim Hangar18 ise beni lise yıllarıma götürecek kadar sağlam çalınmış tebrikler...Sanırım öle parmakla gösterilir bir tarzın yok bende öyleyim country/hardrock/heavy/ vb. rock'un tüm türevleri konusunda beste yapmak yada çalmak dinlemek falan hoşuma gider...Bu anlamda kendime benzettim...başarılar...
 
Geri
Üst