Atalay Ant Müziği

Taş yemedin abi, ama lütfen yani, baskasına iyi niyetimizi kanırta kanırta belirtmek icin, bunu ilerde eleştiri yapacak olan insanların lafına celme takarak yapmayalım. Yani zaten iyi niyetini anlayacaktır o insan bir sekilde onceki 235 mesajından, onu şöyle översem sekil olur, art niyetli yazmadıgım anlasılır diye fikri zikri bu yoldan belirtip baskasını gücendirmeye gerek yoktur hani.

Sonucta ortaya bir suursuz tanımı yapıldıysa, havaya yapılmıs olsa bile, ben burada o tanıma uyuyorsam o laf bize geliyor mu? Geliyor. Gerek var mı, yok. Ben digital love' un ana melodisini sevmeyen dingildir desem hos kacar mı? Kacmaz. Teşekkür ediyorum, sevgilerimi sunuyorum. :)
 
Valla, müzisyene karşı saygı-sevgi çerçevesinde eleştiriyi iyi niyetle yaptığımı göstermek amacıyla söylenmiş birşeydi. Kimsenin lafına çelme falan takmayı da düşünmedim. Laf uymamış olabilir, özür dilerim gücendirdiysem. Türk insanı olarak bazen fazla heycanlanıp fazla reaksiyon gösteriyor olabilirim. Ama herhangi bir artniyet veya kötülük düşünmedim inan onu yazarken.

Herkesin rahat ve kayıgısız yazı yazdığı böylesi bir yerde genelde sözcük hassasiyetini unutabiliyor insan. Yine de bir şekilde üzdüysem kusuruma bakma.
 
akinu demiş ki:
Atalay demiş ki:
akinu teşekkürler. Ama o parçada solonun ilk notaları zaten melodinin kendisi. Senin aklında melodi deyince ne beliriyor?

Daha açayım; melodi yok demedim "parçaya ait", başta tanıtılan, bir sonraki cümlecikte gelişen ve parça süresince farklı formlar veya varyasyonlarla karşımıza çıkan bir melodi; bir "parça teması" yok demek istedim. Parça süresince her cümlecikte yeni bir tema giriyor ve eski temayla bağ kurmaya çalışırken solo geliyor, solo bitince de yep yeni bir parça başlıyor gibi.

Daha somut anlatmaya çalışırsam, mesela A-B-A-C-Solo-B-C-A-Kadans-Bitiş şeklinde bir parça nispeten daha kolay takip edilebilen, kulağı ve zihni çok yormayan bir akıştır. Sende bunu A-B-C-D-Solo-E-F-G-Solo-H-I gibi (örneğin) algıladım ben. Dediğim gibi;bu da bir yöntemdir, eğer böyle istediysen o zaman gayet iyi.

Bu arada iki satır görüş belirtirken bile taş yemişiz, "vay be" diyor susuyorum. :roll:

Arkadaşlar gereksiz yere çok alıngan davranıyorsunuz. Burası ne bilgi yarışma yeri ne de kendini ispatlama yeri. Burada bir soru var ve soruyu daha sadece nasıl sorabilirim diye yine düşünüyorum. Her konuda yazarken cümlelerde kinaye, iğneleme vb. algılamaya şalışıyor gibiyiz. Ben de benim için yapılan eleştirilerde yazılanları okurken hak verdiğim yerler de oluyor, kişisel zevklere göre algılanacak yerlerde de sevilmeyen şeyler olduğunda "hmmm yok ya ben böyle seviyorum" dediğim yerler oluyor.

Her nekadar bariz şekilde sataşma cümleleri olan postlar atan kişiler oluyorsa da (başka forumlarda başka başlıklarda) burada yapılan açıklamaları direkt kelimeler kullanılmadıkça alınma noktasına getirmeyelim.

Birçoumuz birbirimizin hangi konularda hangi tip zevklere, doğru-daha iyi olabilecek konulara parmak basarken nasıl ifade verdiğimizi biliyoruz. Her cümlede smiley koymadan da seviyeli ve alıngan olmayan tavırlarımızı belirtebilmeliyiz.

Yanlış anlaşılmayalım inşallah ... :) (buraya koymak gerek)
 
Atala hocam parçalarını dinledim. Bana cok tiz agırlıklı geldiler mixajda bir tercih heralde, belkide jacksonun tonundandır . Sen benim parçaları da bilirsin ben daha warm tonları seviyorum .

Açıkça belirtmek gerekirse gitar tonun hoşuma gitmiyor ben senin bütün parçalarını dinledim sayılır tonda midler ve tizler açıkken basları kısıyorsun. Hemen hemen bütün parçalarında bu böyle . Sen müzigin sahibi olarak begeniyor olabilirsin , saygım var ama ben dinleyici olarak cok kuru görüyorum. Tabi her zaman senin tercihin senin begenindir önemli olan...

keşke davulları canlı kaydetseydin imkanında var üstelik hadi bize bakma biz öğrenciyiz culsuzuz senin stüdyo var ...

Başarılar dilerim
C.L.
 
Crazy, gitar tonları böyle iyi, bence eğer kullanıyorsan EQ yu flat yap öyle dinle. Sonra eksik kalan frekans için basları açarsın. Ayrıca canlı davul çalacak adam yok ve bu şekilde çok rahat ediyorum. Yani söylemesi istemesi kolay ama çalacak eleman yok. İki yıldır bayan vokal arıyorum laf eden çok ama gelen yok. Bunlar da ayrı sorun. Koca şehirde insan mı kalmadı ne...

Bazı tarzlar için uygun olan bazı frekans aralıkları ve soundlar var. Bunları çok değiştirirsen alternatif olur. Satriani dinlersen sound olarak aynısını bulacaksın. Onlar da yanlış yapıyor dersen saygı duyarım. Mesela Yngwee Malmsteen'in soundu çok kötüdür. Boğuk ve siliktir. Ama gitar tonları ve klavyenin gitara ünison yapmasındaki inceliklerin duyulması için öyle mikslenmiş olabilir. Genel sound o kadar boğuk olmasına karşın ziller sanki ana enstrüman gibi çok önde. Bunu ben de anlayamıyorum.
 
Geri
Üst