Mustafa Kemal ATATÜRK'ün Hayatı: Mustafa

Can Dündar’ın yazıp yönettiği “Mustafa”da anlatılanlar resmi şablonlarla sınırlı değil. Film için, Atatürk’ün daha önce görülmemiş fotoğraflarına, not defterlerine ulaşıldı. Sevdiği müzikler, söylediği sözler derlendi. Film, 29 Ekim’de vizyona girecek.

291566tn7.jpg


NTV ve Ko’Medya seyirciyi Atatürk’le yeniden tanıştırmaya hazırlanıyor. “Mustafa”, Atatürk’ü askeri, siyasi ve insani yönleriyle anlatıyor. Onu benzerlerinden ayıran, anlatılanların resmi dilin dışına çıkması...

Can Dündar ve ekibinin hazırladığı film için, Atatürk’ün ayak bastığı her coğrafyanın izinden gidildi. Selanik’ten Şam’a, Berlin’den Sofya’ya... Doğduğu odadan, hayatını kaybettiği odaya kadar Mustafa Kemal’in hayatının her karesi için kilometrelerce yol kat edildi.

Cumhurbaşkanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı arşivleri başta olmak üzere, yerli ve yabancı pek çok arşiv özel izinle açıldı. Atatürk’ün daha önce görülmemiş fotoğraflarına, hatıralarını yazdığı not defterlerine, yakınlarına yolladığı çok özel mektuplarına, günlüğüne, elyazmalarına ulaşıldı. Onu anlatan kitaplar, yerli yabancı basın, diplomatik yazışmalar tek tek tarandı. Geride bıraktığı eşyalar, anılar, belgeler, çalıştığı karargahlar, yaşadığı evler, sevdiği müzikler, söylediği sözler derlendi.

Filmde eski siyah beyaz görüntüler ve resmi şablon yerine, modern animasyon teknikleri ve samimi bir dil kullanıldı.

MÜZİKLERİ GORAN BREGOVIC YAPTI
Filmin müziklerini, Atatürk gibi Balkanlardan yetişmiş ünlü müzisyen Goran Bregovic besteledi. 29 Ekim’de vizyona girecek “Mustafa”, seyirciyi, özellikle de yeni nesli Atatürk’ü yeniden keşfe davet ediyor.

Filmin web adresi www.mustafa.com.tr
 
Can Dündar'ın NTV'de "Mustafa" filmi hakkında Gece Gündüz programında bir röpörtajı vardı. Eğer tekrar yayınlanırsa veya internetten ulaşırsanız izlemenizi tavsiye ederim arkadaşlar. Güzel açıklamalarda bulundu.
 
Açıkçası "Can Dündar" isminin bu işe el atmış olması beni epey bir heyecanlandırıyor. Filmin web sitesinde gördüğüm ufak kesitler kesinlikle çok kaliteli bir yapıtla karşı karşıya olduğumuzun göstergesi bence. Can Dündar yine müthiş bir iş çıkarmıştır eminim ki!
 
Mutlaka, gidilmesi gereken bir film, 29 Ekimde bizde sinemalarda olacağız. Yine Can Dündar yaptı yapacağını, başka hiçkimse adam akıllı bu işlere el atmıyor, herkes Atatürçüyüm diye geziniyor, sarı zeybek dağılmış ellerde dolaşıyor, ama onun kitabını basmak bile birtek Can Dündar'ın aklına geliyor, yazık..
 
Recep İvedik'e giden 4 Milyon küsür seyirci (ben de dahil) bu filme de gitmeli diye düşünüyorum. Hatta Recep İvedik'in rekorunu kırmalı.
 
forsytia demiş ki:
filme ilk başta sponsor olan Turkcell sonradan sponsorluğunu çekerek
“Bizim Turkcell olarak toplumun her kesiminden müşterimiz var. Böyle bir filme sponsor olarak müşterilerimizin bir kısmını karşımıza alma riskini üstlenemeyiz.”
demişler nekadar büyük bir ayıp.

haberin devamı için Ercan İnan güzel bir yazı yazmış okumak isteyenler için:

http://haber.gazetevatan.com/haberd...4&tarih=28.10.2008&Newsid=205831&Categoryid=4

Vayyyy anasını yaa, paylaşım için teşekkürler, çok büyük bir ayıp gerçekten.
 
film çok güzel,çok orijinal olmuş.oyuncuları atatürke benzetmek gibi bir kaygıları yok,ama atatürkün son halini canlandıran arkadaş (adını bilmiyorum) o role cuk diye oturmuş.

biletler çok erken tükendi ama ben üniversitenin sinema ve görsel sanatlar kulübüyle birlikte gittiğim için sorun yaşamadım.3 saat sonraki seans için bekleyenlerin sayısı hayli fazlaydı.

ben filmde açıkçası bir kusur bulamadım,dörtdörtlük olmuş.bence herkesin izlemesi gerek.
 
saykodelikzade demiş ki:
Arkadaşlar olay doğan medyası tarafından yanlış yansıtılıyor bunun nedenide turkcell'in doğan'a reklam vermemesi.Buyrun linkler,mustafa filmine gitmeyin.

Fatih Altaylı'yı severim, o da kendince haklı olabilir, en iyi kararı filmi izledikten sonra vermek.

Sana gelicek olursak: SANANE YAHU, sana mı kalmış gidip gitmemek, sen kimsin ki provoke ediyorsun. Eleştrin varsa yap, yoksa otur oturduğun yerde!
 
film en az iki hafta daha vizyonda olur ve ben bu aralar bu filme gitmeyi düşünmüyorum.bunun nedeni de bugün "üç maymun" a gittim ve yanımda duran "mustafa" izleyicisiydi.çok fazla kokoş var ve ben onların film hakkında yorumlarını duyduğumda hayattan soğuyorum.seda sayan ı eleştirir gibi film eleşriyorlar.bu kitle bitince filmi izlemeye gideceğim.
 
Geri
Üst