En iyi Elektro gitar

Saçma soru biliyorum ama çok merak ettim dünyanın üretilmiş en iyi ekektro gitarı hangisi anlatmak istediğim en güzel riffleri çıkarabilecek en kaliteli olan elektro gitarı hangisi?
 
En güzel riff en iyi gitardan çıksaydı bastırırdın parayı iş biterdi. Güzel riff yazıyorsan yazıyorsundur, bunun ne gitarla ne de müzik bilgisiyle alakası var. (Müzik bilgisi güzel şarkı yapmanı sağlar ama 10 saniyelik bir riff yazmak başka mevzu) 70-80 çıkışlı ağzımız açık dinlediğimiz çoğu gruptaki adamların ilk gitarlarını şu an 3000-5000 liraya satsalar emin ol çoğu kişi almazdı ama şimdi millet replikasını yapmakla uğraşıyor.
 
Ibanez Grg170. Marshall Mg10’a girdin mi tadından yenmez.

Şaka değil, insan gitar çalmaya yeni başlayınca duyduğu haz zamanla aşağıya doğru ivmeleniyor. Daha pahalı gitarlar, daha kaliteli amfiler, kablolar bile butikleşiyor. Ama o ilk zamanlardaki hazzı yakalayamıyorsun.

Cehalet erdemdir.
 
Hiç bir zaman en iyisi olmadı, olmamış ve olamayacak.
Kullanılan ahşap, köprü sistemi ve malzemesi, nut ve manyetik ile üretiminde ki işçilik ve çalım rahatlığı anlamında sadece kaliteli ürünler vardır.

Kalkıp ta bir marka belirtip bu en iyisidir demek abesle iştigaldir.

Ha illa ki sen kaliteli anlamında soruyorsan da bu da aslında sormaman gereken bir soru. Çünkü bu da kişiden kişiye, tecrübeden tecrübeye ve nakit imkanlarına bağlı olarak değişendir.

Yapman gereken
1- Bütçeni belirteceksin
2- Çalmayı düşündüğün ve hedeflediğin müzik tarzlarını belirteceksin
3- Beğendiğin ve uygun olduğunu düşündüğün marka ve modelleri paylaş.
Tecrübe sahibi kullanıcılar seni en doğrusuna yönlendirecektir.
İşte o zaman sen EN İYİ GİTARA ulaşmış olacaksın.
 
En iyi diye bir şey yok. Ama custom shop'a girmediğim sürece benim favorim ESP LTD EC-1000FR. 24.75" scale, 24 perde, single cut, tune-o-matic, active HH gitar çok yok, bu da en iyisi gibi olanlardan. Ama hayalimdeki ESP'e custom yaptırmak tabii.

En azından tam olarak beğendiğim gitarın satılıyor olmasına mutluyum. Kendi kullandığım temel, sevgili gitarım da yukardakilerin hepsini veren EMG 81/60'li 2006 bir Kore LTD zaten. Bir sürü farklı tasarım denedim, yok abi, benim gitarım bu.

En iyi amfi daha önemli zaten, sırasıyla: Revv Generator 120 MK3 > Orange Rockerverb 100H MKIII > Roland JC-40

Ya da: Mercuriall Audio Software > RVXX > Brainworx bx_rockergain100
 
Son düzenleme:
Olp MM1 gitarım var. Şu an tek elimdeki tek gitar. Yıllardır onunla çalıyorum. Benim için en iyisi o. Çalımı daha rahat olmayan, tonları tatmin etmeyen pahalı gitarlarla (Gibson, Fender, PRS, Musicman vs.) da çaldım. Yine de Olp gibi değildiler. Daha iyi gitarlar da çaldım yanlış anlaşılmasın. Fedailere malzeme vermeyelim şimdi. Kısacası genel olarak gitarın fiyatı ya da markası çok da mühim değil. Fiziki yapınıza uygun ve tonları zevkinize hitap ediyorsa en iyi gitar O'dur.
 
Geri
Üst