İstanbul Online müzik grubu

Selamlar herkese,

bandlab.com üzerinden boş vakitlerimizde müzik üretebileceğimiz, denemeler yapabileceğimiz bir grup / ekip kurmak istiyorum. Herhangi bir enstrümanı fiziksel olarak bulundurmanıza gerek yok bandlab her türlü müzik aletini kullanmamıza izin veriyor tabi ki bilgi seviyesinin az çok olması önemli. İlgilenenler varsa akustik takılmak isteyenler vs mesaj atabilir
 
Selamlar, ben de bir süredir benzer bir arayış içindeyim. bandlab sitesine kaydolduğumu bile unutmuşum. benzer şekilde çalışan soundtrap.com diye bir site var. Orası üzerinden şarkılardan beğendiğim melodiler üzerine sanal enstrümanları sadece bilgisayar klavyesi ile eklemeler yaparak ortak çalışmaya falan açıyordum. Hatta şimdi arattım forum meydanı bölümüne "Online Şekilde Ortak Kayıt-Melodi Çalışmaları" şeklinde konu açmışım.

Son dönem yönümü biraz daha doğaçlama müziğe çevirdim. Yani kayıtlı melodilerden daha çok doğaçlama şekilde ortaya çıkan melodilerden beğendiklerimizi seçip yayınlamak şeklinde olabilir. Hatta bunun için online doğaçlama müzik grubu şeklinde ilanlar falan da bıraktım. Deneme yaptığımız arkadaşlar oldu ama pek ilerleme kaydedilmedi. Bu bahsettiğim sistem ninbot.com diye bir site üzerinden çalışıyor. O site üzerinde uzun zamandır dünyadan insanlar gelip çalıyor. Onlarla yapılan çalışmalar tesadüfen denk gelip çalmak şeklinde oluyor, o yüzden düzenli olarak birlikte çalan bir online grup gibi olunsa çok daha güzel sonuçlar elde edebiliriz, çok daha tatmin edici olur gibi geliyor bana. Benzer kafada insanlara ulaşmak benim için oldukça zor, herkesin motivasyonu da farklı farklı...

Özetle ben de bu konularda bir şeyler yapma niyetindeyim. Yapabildiklerimden örnekler şu youtube kanalında var:
Son yüklediklerim "Online Doğaçlama Kesitleri" şeklinde çalışmalar, önceki yüklemeler de az önce bahsettiğim soundtrap sitesi üzerinden yapılmış çalışmalar. Zaten video açıklamalarında detayları yazıyor.

Ortaklaşa bir şeyler yapılmak istenirse diye biraz detaylı şekilde açıklamak istedim. Böyle bir ekip için en büyük sorun, tüm bunların ne için yapıldığı meselesi sanırım. Yani artık insanlar internet üzerinden yapılanları bir şekilde paraya çevirmek istiyor (böyle bir döneme geçtik), bunu direkt olarak yadırgadığım için de söylemiyorum ama benim bu konudaki motivasyonum müzikle iletişim kurabilmek gibi bir şey. Öyle bir ortak dil yakalanabilsin ki bu önce bunu yapan herkesi tatmin etsin, sonra bir aşama gelecekse ona ayrıca bakılır. Pek çağımıza uygun bir düşünce değil ama bunu da söyleyeyim, içimde kalmasın, dedim.
 
Geri
Üst