Finger Drumming

Bu işe son 2 aydır yeni yeni merak salmaya başladım. Her şey evde davul programlamanın gittikçe eziyete dönüşmesi ile başladı. Kafamda hep gitarda ürettiğim riff'lere davul yazmak yerine o davulu kafamdaki ritme göre çalma isteği vardı. Malum elektronik davul seti bile ev ortamında biraz lükse kaçtığından daha pratik yollar araştırmaya başladım. Ve araştırmalarım beni finger drumming denilen olaya sürükledi.

Olay aslında oldukça basit gibi görünüyor, ideal 4x4 Pad dizilimine sahip bir veya birden fazla Midi Controller alıyorsunuz (Akai, Maschine, Presonus vs) , üzerine drum vst'niz var ise sample'ları map'leyip sonrasında davulu parmaklarınızla pad'ler üzerinden çalıyorsunuz. Basit gibi görünüyor dememin sebebi detaylara indikçe işin daha da komplike hal aldığını görüyor olmam. Olayın temeli midiye dayandığı için pad dizilimi konusunda ortak bir görüş birliği yok, herkes kendi tarzına göre dizilim yapıyor.

Finger Drumming alanında ilklerden olan ve aynı zamanda çok da sağlam bir davulcu olan David Fingers Haynes videoları izlediğinde daha başlamadan olayı bırakmak da geliyor ama iş gerçekten zevkli :)

Şu anda dünya çapında çok ufak bir network var. Bunlar sosyal medyada arada bir paylaşım yapıyor. Quest For Groove, Dragon The Finger Drummer, Nular en beğenip takip ettiklerim. Özellikle Nular çok orijinal, onun videolarında dinlediğiniz müziğin hepsini canlı çalıyor ekstra tuhaf sample'lar ekleyerek. Hepsi birbirinden güzel gerçekten, ilgisi olan varsa baksın, aşağıya da bir kaç video bırakayım. Eğer bu konu ile ilgilenen başkaları da varsa forumda bu başlık üzerinden yazışırız olmazsa:







 
Geri
Üst