Düşük Scala'da düşük akortlar

Arkadaşlar selamlar. 2000'lerin metalini provalarımızda çalıyoruz iyi hoş ama, elimde schecter sgr avenger var. 25,5 scala'ya sahip. 12 numara tel kullandım ernie ball'un hala drop b için yeterli gelmiyor. Bazı coverlara bakıyorum millet olmayacak gitarlarla ne sound'lar alıyor açıkçası gücüme gidiyor böyle olması. 13'e kadar zorlayacağım bu gidişle. İnsanlar nasıl olabiliyor da bariton olmayan gitarlarla drop a drop f'lere kadar düşebiliyor. Benim için drop b'yi kaldırsın yeter be :D
 
25.5” skalada drop B için ernie ball mammoth slinky öneririm. Bu seti aynı akort düzeni için 6 tellide kullanırken hoşuma gitmeyen tek şey 24’lük sol telinin sarımlı olması. Yine de söz konusu akort düzeni için piyasadaki en makul set alternatifi diyebilirim. Bu arada bu set görece daha ince bir pena tercihiyle drop A‘yı da kaldırıyor gayet.
 
Ernie Ball'un 12-60 seti yok galba, sen de ya 12-54 ya 12-56 kullanıyorsun. Üst tel B notası için 60 kalınlığında olmalı. Yani drop B çalıyorsan 11-60 gibi bir tel seti en mantıklısı olucak sololarda da fazla zorlanmamak için. Bulamazsan 12-60. 60 numara tel B notası için çok ideal. Penanı da gözden geçir.
 
Geri
Üst