Tel Önerisi

Malum son haftalardaki dövizin ağır bir şahlanışından sonra hiçbir şeyin yanına varılmıyor. Bu kura karşın hala daha alınabilitesi yüksek ve biraz daha uzun ömürlü tel öneriniz var mı? Genellikle 11-52 tercih ediyorum.
 
Öncelerde erni ball, dadaryo, dunlop'un ucuz serilerinden alıp dururdum. Bunlar arasında kalite olarak neredeyse fark yok. Ernie ball biraz daha parlak ama biraz daha kısa ömürlü, dadaryo dengeli, dunlop ise biraz daha tok bir ses verirdi. Ama teller en geç 1 haftadann sonra parlaklığını, kayganlığını ve tonunu kaybetmeye başlardı.
En son aldığımda ise Dean Markley Helix Pure Nickel aldım. %25 daha pahalı gibi fiyat olarak. Ama ton olarak kesinlikle onlardan daha iyi. Ömrü de daha fazla. 3. 4. haftadan sonra kayganlığını ve parlak görüntüsünü kaybetmeye başladı.

Nasıl daha iyi diye soracak olursan: daha geniş ve organik bir hissiyatı var. Özellikle 80'ler 90'lar metal çalacaksan müthiş iş yapar. Bu tellerle metallica çalmak kaliteli bir amfide harbiden zevk verir. Hırçıllı, ve geniş tonu dediğim gibi. Solo kısmı için yorum yapamayacağım, dediklerim ritm ve powerchord odaklı. Düşük akortta nasıl tepki verir emin değilim. 9-46 e std kullandım ben. Bundan sonra da param oldukça bundan almaya devam edeceğim.
 
Geri
Üst