SAHNE İÇİN ANALOG SETUP ÖNERİSİ..

Arkadaşlar merhaba..Bunca zaman sahnede prosesör kullandım artık dijital tonlarla uğraşmaktan bıktım ve şimdi bi süredir topladığım analog pedallar ile bir board yaptırdım..fakat hala istediğim soundu bulamıyorum direk milsere girebilmekte istiyorum..dia box eklemelimiyim yoksa boost karekterli bir pedalmı ? Pop rock tarzı çalıyorum… şu anda board taki pedallarım
ibanez ts9
Boss sd1
Boss Rv6
Ms double delay
Mxr eq
(Volum ,wah ve talk box ta var )
Acaba buraya birde omg tech 21 yada sansamp tarzı bir simülatör eklesem nasıl sonuç alırım yada önerniz varmıdır??
 
Amfi yada mikserden gitara doğru gidersek ts9-sd1-joyo california- reverb-delay-mooner diyorsunuz yani peki eq en başamı?
aynen bu sıra olması gereken sıra. yalnız ts9 ve sd1 ikisi bir kullanmak garip geldi, 2 drive pedal olmuş. drive pedallar derken aslında booster/drive/fuzz/distortion pedalları kümesini kastetmeye çalıştım. dolayısıyla aslında 2 drive yerine 1 booster 1 drive olabilir. veya bu 2 drive pedalından birini booster olarak kullanabilirsiniz. ts9 mid frekansları boostluyor mesela.

eq pedalını çok farklı görevlerde kullanabilirsiniz. aslında epey kullanışlı bir pedal. genelde insanların pedalboardlarında görmüyorum fakat bence bir pedalboardda olmazsa olmaz pedallardan birisi. diğer insanlar muhtemelen joyo california preamp pedalının veya amfi üzerindeki eq ayarlarından işini görüyordur. ben olsam eq pedalını mooer'dan önceki pedal yapardım, delay ile mooer arasına koyardım. böylece reverb ve delay efektlerini de eq'lamış oluyorsunuz.
 
Sıra konusunda farklı görüşler var peki arkadaşlar iki konuda çekincem var sıra bu kdar farkedermi? Birde joyo california sanki biraz dijital bir tını veriyor hoşuma gitmedi pek gerçi birde mooer i sipariş verdim gelince denicem,siz ne dersiniz california konusunda?
 
Sıra konusunda farklı görüşler var peki arkadaşlar iki konuda çekincem var sıra bu kdar farkedermi? Birde joyo california sanki biraz dijital bir tını veriyor hoşuma gitmedi pek gerçi birde mooer i sipariş verdim gelince denicem,siz ne dersiniz california konusunda?
eq pedalı için sıra değişince aslında eq pedalının görevi değişiyor. drive pedalları civarına koyarsanız booster gibi; preamp - kabin arasında koyarsanız da post-eq gibi iş görür. şu linkte biraz açıklama var: 4 REASONS WHY YOU NEED AN EQ PEDAL

joyo california aslında Tech 21 SansAmp Character Series California pedalının klonudur. onun kadar iyi değil fakat fiyatına göre çok iyi (dolara bağlı olduğundan tr fiyatları uçtu tabi).

mooer derken sanırım mooer radar'dan bahsettiniz. ir loader olduğundan internetten kaliteli ir bulduğunuzda çok iyi ses gelir. hatta şu sıralar mooer prosesörlerinin çok satması ir loading özelliğini uygun fiyata sunmasından. mooer prosesörler bunu yapmadan önce ir loading pahalı bir özellikti. diğer markalar da sonradan orta seviye prosesörlerine ir loading özelliğini ekledi. fakat hala daha sanırım mooer GE 200'den daha ucuz olup da ir loading özelliği olan bir prosesör yok piyasada.
 
Joyo ve Mooer yerine daha iyi tercihler var, bütçe ne kadar ki? SansAmp GT2 alabilirsin mesela. Mooer Micro Preamp pedalleri dijital, analog istiyorsan en iyi f/p ikinci el bir SansAmp GT2 ile olur işte. Sahnede kullanacaksan da SamsAmp TRI-A.C. mükemmel yani (fiyatına göre tabii, yoksa alttakiler var).

Bütçe arttıkça Simplifier, Kraken, ACS1, Duchess gibi modeller giriyor işin içine.
 
Geri
Üst