Ibanez Jem JR Modifiye etmek ve pickguard tasarlamak

Merhaba, elimde bir Ibanez JEM JR elektro gitar var, bir yıl önce gitarıma out of phase (faz dışı) switch takarak modifiye etmiş bulundum. Switchin amacı Queen'in ünlü gitaristi Brian May'in Bohemian Rhapsody solosunda kullandığı tonu almaktı. Kullandığım amfi VOX Cambridge 50, kullandığım pedal da benim kendi tasarladığım içinde AC128 Germanyum Transistör bulunan bir treble booster. Yani anlayacağınız aslında ton için gerekli neredeyse her şeye sahibim.

İlk olarak almak istediğim tonu buraya bırakayım


Queen hayranları bilir, Brian May'in kullandığı Burns Tri-Sonic manyetiklerde öyle bir sistem var ki, gitarın sesi sonuna kadar açıldığında alınan crunch ikonik bir şekilde farklı bir ton vermektedir.

Jem JR'ın yapısı gereği kullandığı manyetikler daha tok ses ve düşük ses veriyor (Jem7V de DiMarzio evolution var ama JR da kalitesiz). İkonik bir gitaristin tonunu almak için veya en azından yaklaşmak için tabii ki orijinal gitarını da almak şart, hele ki Brian May için bu kesin bir konu (çünkü out of phase switch sistemli başka bir gitar yok).

Kendi gitarıma yaptığım switchin düzgün çalışmama sebebi manyetiklerin yeterince tiz ve güçlü ses veremesi olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden HsH şeklinde çalışan Jem JR gitarıma 3 adet Burns Tri-Sonic manyetik alarak ve özel bir pickguard yaparak Brian May'in Red Special gitarının kablolamasını kullanarak o tona yetişmek.

Yapmak istediğim proje daha önce yapıldı ve başarılı sonuç alındı, örnek bırakıyorum : Brian May Stratocaster Project

Sorum şudur: Özel bir pickguard nereden yaptırabilirim? Çünkü internette ne kadar bakarsam bakayım maalesef Jem JR'a uygun SSS şeklinde bir pickguard yok.

Teşekkür ederim! :)
 
Yaşadığınız şehirde luthier var ise ahşap pickguard yaptırabilirsiniz veya eliniz yatkınsa gerekli malzemeleri alıp kendiniz de yapabilirsiniz aslında. Standart bir pickguard muhtemelen bulamayacaksınız. Marangozda bile yaptırabilirsiniz ölçü alıp kalıp çıkarttıktan sonra. Tabii ahşap yaptıracaksanız.
 
hele ki Brian May için bu kesin bir konu (çünkü out of phase switch sistemli başka bir gitar yok).
selamlar, konu dışı olacak ama belki incelersiniz diye yeri gelmişken bu kısma değinmek isterim. piyasada stok halde out of phase sistemli gitarlar var. İlk aklıma gelenler Fender'in s-1 switch kullandığı modeller. bazı amerikan ve meksika serilerde kullanılıyor.
 
Hocam luthier'lerin bir çoğu lazer kesimle kasaları elde ettikleri için yaptırtabilirsin. yoksa bulamazsın yada şöyle ki manyetik delikleri kapalı pickguard'lar satılıyor onlardan alır kendin kesersin
 
Geri
Üst