Sustainiac manyetiği hakkında bir soru

Merhabalar arkadaşlar. Sustainiac manyetik hakkında kısa bir sorum var. Bildiğiniz üzere bu manyetiğin üç modu var (Fundamental - Mix - Harmonic). Benim gitarda fundamental modu çok iyi çalışıyor ve çok güçlü sustain veriyor. Ancak diğer iki modda sorun var mı yok mu emin olamadım. Şöyle ki: Bütün telleri boş bir şekilde çalınca çalışıyor modlar, ancak tek tel üzerinde bir notaya basınca o kadar güçlü çalışmıyor. Bunun nedeni ne olabilir acaba? Şimdiden teşekkürler.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Sanırım sorunu buldum. Schecter'ın teknik servisine mail attım. Bana sustainiac'ın sürücüsünün üstünde iki kablonun ters takılmış olabildiğini söylediler. Diyagramı atıyorum.
 

Dosyalar

  • schecter c1 hookup.pdf
    104.4 KB · Gösterim: 114
Hangi kablolar değişti nasıl bir işlem yapıldı diyagrama baktım çözemedim benim sistemde alt tellerde sesler ölüyor 15. Perdeden sonra sustainiac çalışmıyor resmen
 
Hangi kablolar değişti nasıl bir işlem yapıldı diyagrama baktım çözemedim benim sistemde alt tellerde sesler ölüyor 15. Perdeden sonra sustainiac çalışmıyor resmen
Allah' ın cezası manyetikler. Schecter Sustaniac' a sahiptim benim de bazı perdelerden sonra çalışmıyordu. Ayrıca kendiliğinden ciddi derecede ötüyordu Do-re' ye gittim manyetiğin hatalı haklısın vs dediler. Sonra telleri alçalttı yükselttiler vs vs sonuç olarak manyetikte hata yok demeye karar verdiler tekrardan. Ben de satmıştım. Sorunlu bir manyetik.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Merhabalar. Mesajlarınızı şimdi gördüm. Sustainiac manyetiklerle olan son birkaç yıllık deneyimimi anlatmak istiyorum. Öncelikle şunu belirtmem gerekir ki, sustainiac manyetikleri diğer alışılagelmiş aktif manyetiklerden biraz daha yeni bir teknoloji ve bu yüzden ülkemizdeki lutiyerler bu manyetik hakkında oldukça kısıtlı bilgiye sahip. Yani bu manyetiklerle yaşayacağınız büyük bir sorun karşısında çaresiz bir duruma düşebilirsiniz.
Harmonic modun çalışma mantığı, gitarınızın ürettiği overtoneları alıp bunları yoğunlaştırarak çığlık vari bir ses üretmesidir. Burada manyetiğinizde herhangi bir sorun olmasa bile, gitarınızın overtone üretme kabiliyeti düşükse harmonik modu kullanırken sorun yaşarsınız. Overtone nedir diye sorucak olursanız, bir müzik aletinde ürettiğiniz bir notanın temel frekansları yanında oluşan ek tonlardır. Yani bir perdeye bastığınızda aslında o nota dışında farklı frekanslarda ek tonlar oluşur. Harmonic mode, bu ek tonlar arasında yüksek frekanslı olanları alıp bunları yoğunlaştırır ve bu da bir çığlık efektinin oluşmasına neden olur.
Yaşadığınız ötme sorununa gelince, bu genellikle harmonic moddan sorumlu olan trimpotu biraz kısınca çözülüyordu bende, bunun da bir garantisi yok elbette.
Sonuç olarak, bir sustainiac manyetiğin mükemmel bir şekilde çalışmasını beklemek biraz hayalperestlik olur. Eğer şanslı iseniz, tamamen sorunsuz bir sustainiac manyetiğe denk gelebilirsiniz elbette ama eğer mükkemmeliyetçi bir kişiliğiniz varsa bu manyetiklerden uzak durmak sizin için en iyisi olur :)
Umarım yardımcı olabilmişimdir. İyi forumlar.
 
Geri
Üst