In Flames'in namusunu kurtarmak için kurulan grup: The Halo Effect

Evet başlık biraz abartı kabul ediyorum ama adamların hepsinin eski IF üyesi olması amaçlarını açıkça ortaya koyuyor herhalde :D
Özellikle Jesper gittikten sonra hem müzikal olarak hem de sahne performansı olarak dağılan In Flames'in eski üyelerinin kurduğu ve IF'nin eski tarzına yakın bir müzik yapacakmış izlenimi veren bir grup kendileri.
Bence en ilginç şey Dark Tranquility vokali Mikael Stanne'nin(kendisini 1-2 ay önce İzmir'de izledik DT konserinde) de bu projede yer alması. Kendisi IF ile çok uzun süreler geçirmese de piyasaya "Biz geliyoruz" dedikleri Lunar Strain albümünde yer alması ile orjinal bir IF üyesi aslında. Ve bence Anders Friden'a en yakın vokal tarzına sahip kişi kendisi bu dünyada. Onun sesi bu kulaklara yabancı değil.
Grubun 2022'de çıkacak ilk albümü için çok heyecanlıyım. Şöyle bir çıkış singleı yayınladılar 2 ay önce:
 
DT varken IF'in ne eskisine ne yenisine ihtiyaç yok.... bu da çok orijinal olmamış zaten. Kötü demiyorum ama koy bir DT albümüne gitsin. Yani IF adını anmadan da hayat devam edebilir :)
 
Başlığın abartı olması iyi olmuş, yoksa tıklamayacaktım (şaka yapmıyorum grup haberlerini çok takip etmiyorum açıkçası) :)
Tıklayıp okuyup dinleyince sevindim. Kadro, video ve şarkı da süper olmuş bence.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Evet özellikle klavye kullanımı bana bu şarkı biraz da DT kafasındaymış gibi geldi. Üstüne bi de söyleyen Stanne olunca nakarat kısımları IF'den çok DT olmuş gibi.
Ama şarkıyı ben sevdim. Öyle çok ayılıp bayılmadım ama bunca yıldan sonra bir araya gelip yapılan bir şarkı için bence oldukça Orjianal. Hoşuma gitti.
Başlığın abartı olması iyi olmuş, yoksa tıklamayacaktım (şaka yapmıyorum grup haberlerini çok takip etmiyorum açıkçası) :)
Tıklayıp okuyup dinleyince sevindim. Kadro, video ve şarkı da süper olmuş bence.
Medyada abartı bunun için var :D
 
Kadroya bakıyorum, in flames’in şimendiferleri. Ortaya çıkan iş ise duyum ve genel yapı itibarıyla soundtrack to your escape döneminden stepne misali kenarda köşede kalmış niteliksiz boş beleş herhangi bir parça gibi, hiç beğenmedim. Nerede whoracle, colony, clayman kafaları nerede şu iş. Açıkçası adlarına üzüldüm, sırf “daha ölmedik, buradayız” tribi yaşayacaklar diye maymun etmişler kendilerini.
 
Nerede whoracle, colony, clayman kafaları nerede şu iş.
Leş kayıtlarına rağmen hala dinlerim. Sonra IF sıradanlaştı benim için.
Bu arada bu uzun aradan sonra biz ölmedik hacı işini ister orijinal isim ister yeni isimle olsun en iyi yapan gruplar At the Gates ve Kreator oldu bence. Tamamen kontak kapamadılar ama uzun ve sessiz bir ara vermişlerdi aslında - ATG, Kreator biraz daha faaldi.
 
Açıkçası ben beğendim =)
Biraz daha melodik DT...
Mikael Stanne vokallerini hep sevmişimdir zaten ki daha melodik bir grupla dinlemek güzel deneyim.
Ayrica Swedish Death metal projelerini görmek gittikçe zorlaşmisken çeşitlerdirilmis işler, yeni soluklar, yeni tatlar mutlu etti açıkçası.

Umarim bu tarz yeni projeleri daha fazla duyarız.
 
Son düzenleme:
İki şarkıyı da beğendim. Dinleyecek hiçbirşeyim olmadığında açıp dinliyorum ama tabi bi çalma listesi oluşturmak için 2 şarkı az. Albümü bekliyoruz inş ilk 4 albümünde olduğu gibi ön planda olmayan şarkılarının kalitesi yüksektir. Çünkü bu ikisi albümün en iyi 2 şarkısıysa çok umutlanamam.
IF benim için tremolo picking demektir. 2. şarkıda hafiften 1-2 yerde kullanmışlar ama daha doğru düzgün bir tremolo picking kullanımı görmedik. Aslında comeback yapacak bir Jesper'den beklediğim ilk şey dönüş şarkılarında bolca tremolo picking görmek olurdu. Kolay yoldan IF benzeri işler için etkili bir silah bence.
 
biraz daha subterrenean, jester race kafası bekledim. modern kafa da olsa namus saved from pezevenk hands. sonuçta yıll 2022.

edit: çogiyi
 
Geçmişte yaptıkları işlerle karşılaştırmadan sanki ilk defa böyle bir türü dinlermiş gibi dinlediğimde iyi şarkılar. . Yeni genç dinleyiciler cathcy bulabilir bunları. Eğlendirici öyle fazla kastırıcı bir tarafları olmadan tecrüberini rafine olarak sunuyorlar.
 
Geri
Üst