IK Multimedia Monitor tavsiyesi

Bir monitör ihtiyacı üzerine yaşanan kararsızlık için foruma sorayım dedim .... şu ikisi arasında kullanıp da tavsiyesi olan var mıdır?

Soru "ne monitor alayım?" değil, lütfen bilimum markaları önermeyin. İkisinden birini almaya kararlı birisi için A-B yapmaya çalışıyorum.
Evet micro olan çift, MTM tek onun da farkındayım.
Teşekkürler.

 
İkisini de denemedim ama IK Multimedia'dan çıkan kötü şey de görmedim.

Ama iLoud Micro Monitor'e sadece RCA mı bağlanıyor sanki? Bu durumda cevap basit olmalı, RCA çıkışı olan ses kartını zor bulursun, en ucuz modellerde olur genelde.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
sadece RCA mı bağlanıyor sanki?
1/8 aux var. Tüm prosesörler güzel phones out yapıyor. Stüdyo, prodüksiyon vs değil de çalma ve dinleme için IK yeter.
Cazip yanı, ister bilgisayar, ister prosesör, ister Bluetooth ile telefon... çok amaçlı olması. Yoksa daya Rokit'leri gitsin de bunlar daha esnek gündelik kullanım için.
 
iLoud Micro var bende. Boyutuna oranla dehşet sesi var. Bas tepkimeleri muzzam. Hs5’lerimden daha baslı ve hacimli ses veriyor. Yukarıdaki kablo benzeri bir kablo ile bağladım ses kartına dolayısı ile sıkıntı olmuyor.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Konuyu harlandırayım...

MTM aldım sonuçta. Headrush Gigboard ile kullanıyorum. Öncesinde (ve bazen değişerek) Alto TX210 ile kullanıyordum. Küçük bir odada neredeyse aynı sesi veriyorlar diyebilirim. Biri 10 inch öbürü 3 ama dediğim gibi küçük bir odada amatör çalım için neredeyse blindtest'te kandıracak kadar başarılı hacim açısından.
MTM'yi daha çok PA veya Cab gibi kullandığımdan o meşhur Calibration işini yapmadım. Direkt arkasından Flat ayarda sadece ayağını ayarlayarak bağladım gayet güzel oldu. Eğer çift kullanıp monitör gibi kulak hizanızda tek bir noktada kullanacaksanız Calibration faydalı kesinlikle.
Headrush'a Out değil de Headphones'dan bağladım. Stereo efektleri de alabilmek için kulaklık mantığı... muhtemelen ikinci bir tane daha alabilirim o zaman Out'tan fiziksel olarak Left Right yaparım nefis olur. Tek olarak da gayet iyi. Çok memnunum.
Tek eksisi, power düğmesi yaylı değil çatank diye içe/dışa basılan sert bir düğme. Tek elle açarken arkasında ittirip önden yere düşürecek veya devirecek gibi oluyor insan. Mutlaka iki el gerek. Bu kadar hafif alete neden o kamyon baskülü gibi şeyi koymuşlar anlamadım.
 
Geri
Üst