Steve Vai The Hydra

Truefire üzerinden yaptığı kurslarda da, ne kadar gitarist varsa (profesyonellerden bahsediyorum...) adamı seyretmeye gelmiş bu arada. Dedim ya, adam müzisyenin müzisyeni.
Steve Vai bir kenara koyalım da şu tespit önemli ... bugün gitaristim diye ortada dolaşan kimin röportajını okuduysam mutlaka Timmons, ama daha çok Holdsworth, J.Beck ve Robben Ford için ayrı bir seviye onlar der ... tamam adam kapıştırmayalım gençler ama Satriani'sinden Petrucci'sine bir sürü adam bunu söylüyorsa vardır bir üstünlükleri demek ki :)
 
Evet. Steve Vai olaya itiraf gibi bir demeçle açıklık getirdi:
"Ibanez'de benim aklıma gelen her türlü gülünç (aptalca) fikri gerçekleştirebilecek insanlar olduğu için çok şanslıyım"
Satır arası meali: "Param var, yaptırıyorum, tamam mıııı ?"
Bu sırada Ibanez: Olm, bu herif gibiler oldukça biz daha çok iş yaparız...🤣
 
Başta gitarı görünce aha saçmalamaya başladı dedim ki yanılttı beni. Adam aktif bir şekilde gitarı kullanıyor ve gerçekten güzel bir eser çıkarmış ortaya.
Durmadan kendini geliştiriyor zaten hala gitar çalıştığı söylemişti bir söyleşisinde. Belli oluyor. Sevmenin ötesine saygı duyuyorum bu gitariste.
 
Vai işin şov kısmını seviyor evet ama kesinlikle orijinal bir gitarist gözümde. Öyle kolay unutulup gidecek olanlardan değil hani. Burada da çok güzel bir iş ortaya çıkarmış. Yeni şeyler denemeyi seviyor olması ve hala üretiyor olmasına saygı duymaktan ötesi yok benim için.

İsmi geçen diğer gitaristler de -özellikle Govan- harikalar. Her çiçekten bal almak kadar da güzeli yok şu dünyada, ne kadar çeşitli tarzda gitarist dinlersem bana o kadar farklı bakış açısı katıyor :)
 
Valla gitar hakkındaki yorumum, Resident Evil'daki yada Dark Souls serilerindeki gibi mutasyon geçirmiş oyun sonu canavarları gibi..... Yaşlandıkça sadeliğe doğru gideceğine mutasyona girmiş abimiz....
 
Sipariş vermek stersen 4 yıl sonra belki getiririz derler.
Bir hafta sonra öylesine uğrayıp sorarsın stokta yok derler, tam kapıdan çıkarken bakarsın vitrinde duruyor.
Fiyat dersin, sisteme bakar stok yok derler... uğraşma hiç derim.
Zuhal müzik çalışanı: kardeşim sen parayı ver bekle bi 4 yıl. Ha parayı sonrada verirsin ama o an dolar ne olur bilmem kardeşim

edit: yaşanmıştır.
 
Valla gitar hakkındaki yorumum, Resident Evil'daki yada Dark Souls serilerindeki gibi mutasyon geçirmiş oyun sonu canavarları gibi..... Yaşlandıkça sadeliğe doğru gideceğine mutasyona girmiş abimiz....
Andropozun bir başka türü olsa gerek🤣

Passion and Warfare'den bu yana, yani en az 30 senedir yaptığı şeyin aynısını bir daha yapmak için ambalajı değiştirmesi lazım. Aslında yaptığı bundan ibaret.

Bir konuda takdir ediyorum adamı; sunum-promosyon-halkla ilişkiler dehşet gerçekten. Bugün Malmsteen'i eleştirenlerin en sık odaklandığı şey, adamın sürekli aynı şeyleri çalmasıdır. Devamlı aynı diminished 7li sweepler, sürekli aynı armonik minör/İspanyol frigya modunda sololar, "viü viüüü shred çalıyor" geyikleri...
İyi de bu adam da senelerdir Lydian modunda çalıyor, çala çala bitiremedi, ne modmuş be kardeşim. Ama adam kendini pek bir derinlikli ve entellektüel olarak satmayı başardı, işte böyle şovmence işleri müzisyenlik dehası şeklinde paketleyebiliyor. E tabii, sen bir zahmet hayatında Stanley Jordan (veya Martin Taylor) dinlememişsen, "vay be" dersin... "Adam aynı anda 3 gitar çalmış". Aynı anda bir gitarı 3 gitar gibi duyuranları ne yapsak acaba.... Onların tek suçu böyle pazarlama bilmemek zaten.

Böylece, Ferrari koleksiyoncusu Malmsteen, bunun yanında sonradan görme kaldı, iyi mi ?🤣 Şöyle 3-4 saplı bir Strat yaptırmayı akıl edemedi ki gariban.
 
Geri
Üst