Üst model elektronik davul seti

Merhabalar, benim cremonia eds-907 mesh elektronik davul setim var ancak artık bana yetmiyor gibi. Hem tom pedleri ufak geliyor hızlı atakları rahat yapamıyorum hem de ekstra bir crash zilinin olmaması çeşitlilik olarak beni kısıtlıyor. Ayrıca davulun kendi seslerini hiç sevmiyorum. Ezdrummer, addictive drums gibi ek bir program kullanmak zorunda kalıyorum.

Kısacası daha geniş ve daha fazla parçanın bulunduğu bir sete geçmek istiyorum. Bu konuda tavsiyeleriniz ne olur? Şöyle bir inceleme yaptım valler xd480 ve carlsbro csd600 modelleri var. Hem daha geniş pedlere sahipler hem hihat kısmı daha gerçekçi hem de ekstra zile sahipler. Bu modeller alınır mı? Rolandda istediğim özelliklerde bir davul almak istesem fiyat 40-50 bin liralara çıkıyor. Hobi olarak bu işi yaptığım için, o fiyatlara çıkmayı düşünmüyorum açıkcası. 15000 liralar max görmeyi hedeflediğim fiyat baremi.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Fiyat uçmuş ama yine de yazayım. Sadece bir hi-hat ayağı alarak piyasada bulabileceğin en iyi set diyebilirim. Yani F/P anlamında.
O dediğin 50k setlere gerek yok çünkü snare yeni bunda ve beyni TD-50 ile aynı işlemci.

Evet malesef fiyatlar uçmuş durumda. Ben hatayı en başında roland almamakla yaptım ama tabi ozaman da davula yeni başlamış biri olarak, ilerleyip ilerlemeyeceğime emin olamadığım için ucuza kaçmak durumunda kalmıştım. Allah var elimdeki cihaz da işime çok yaradı. Pişman etmedi beni ama artık yetmiyor.

Paylaştığınız model için teşekkür ederim. Bu modeli listeme ekliyorum ama fiyat olarak benim hedefimin çok üzerine çıkıyor. Zaten bu cihazı sahnede bile rahatlıkla kullanabilirsin. Belki ikinci eli uygun fiyatlı olarak denk gelirse bakabilirim. Diğer türlü 30 binlerde alma ihtimalim yok. Kaldı ki stokta tükenmiş. Yeni giriş olduğunda kim bilir fiyatı kaçtan açarlar :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
İkinci video dikkatimi çekmişti. Alesis Crimson ii de istediğim özelliklerde bir cihaz. Ikinci eli denk gelirse alabilirim onu. Güzel gibi duruyor. Yamahalara hiç bakmıyorum bile zaten. Kalite fiyat oranı çok dengesiz. Mesh özellikli cihazı 50 bin liradan başlıyor. Zaten çoğu cihazında sadece snare mesh, geri kalanları silikon.

Şu kur farkı çok etkiliyor bizi ya. Yurtdışında ucuz diyebileceğimiz cihazların buradaki fiyatları dudak uçuklatan cinsten.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Yine de en ideali bu gibi pro olmadıkça :)

Abi güzel anlatmış tüm Roland serisini ve farklarını:



Alternatifler için:


Hocam siz bu konularda epey bilgili olduğunuz için tekrar sizi mentionlayıp fikir danışmak istedim :)

Ben alacağım davullar konusunda 4 e indirgedim. Bu 4 davulun linklerini göndererek fikir almak istiyorum.Öncelikle linkleri koyayım alta yazarak fikir alacağım.

1.Roland TD17KV (Sizin yukarıda paylaşmış olduğunuz olan modelin hi-hat standsız versiyonu) (fiyat:27.500 tl)

2. Alesis Crimson Ii Special Edition (Fiyat:22.140 tl)

3.Artesia Legacy A250 (Fiyat: 21.678 tl ancak stoğa girdiğinde fiyat yükselebilir)

4. Nux Dm-7x (Fiyat: 16.422 tl ancak stoğa girdiğinde fiyat yükselebilir)


Hocam şimdi aslında benim ilk aradığım özellik ebat olarak akustiğe en yakın davulu almak. Bundan dolayı Artesia A250 bana çok uyuyor. Sonrasında yine ebat olarak akustiğe yakın boyutlara sahip Alesis Crimson Ii geliyor. Alesis Crimson'u deneyimleme fırsatı buldum ve gerçekten tuşe olarak Roland'dan farkı yok.

Nux Dm-7x i ayrı bir tarafa koyuyorum. Çünkü fiyat olarak diğerlerinden gerçekten büyük bir farkı var ve incelediğim kadarıyla Remo işbirliği ve ses kalitesi olarak gerçekten fiyat/performans ürünü. Youtube'da Rolandlarla ses kıyaslama videolarını izledim ve gerçekten güzel bir ürün yapmış Nux. Hani ben cihaz almadan önce stoğa girerse ve fiyatı da 20 binlere vs fırlamazsa bu ürün bana 17-18bin liralara çok mantıklı geliyor.

Size fikir danışmak istediğim konu siz olsanız bunlardan hangisini alırdınız? Nux'u bir kenara atarsak yapı olarak beğendiğim Artesia ve Alesis modelleri 22.000 fiyat bandında. Bu fiyatlara çıkıp bu cihazları almak mantıklı mı? Yoksa o fiyatlara çıkmışken bir 5.000 daha çıkıp Roland mı almalıyım? Kararsız kaldığım nokta burası. Kesinlikle ergonomik olarak baktığımız zaman üstteki üç cihaz içinde en kötü bulduğum ürün Roland. Yani görünüm olarak akustik davulla uzaktan yakından alakası yok, tom pedleri diğerlerine kıyasla ufak. Ayrıca ekstra bir zil eksiği var diğer cihazlardan. Ancak kalite farkı ve ses olarakta tabi bu işin zirvesinde Roland. (Bu işi evde tamamen hobi amaçlı olarak yapan birisi gözünden bakarsanız) Siz kaliteyi mi tercih edersiniz yoksa videolarda biraz göze de hitap etsin, ebatları büyük olsun akustik dizayna yakın olsun diye mi düşünürsünüz?
 
Hocam siz bu konularda epey bilgili olduğunuz için tekrar sizi mentionlayıp fikir danışmak istedim
estağfurullah... sadece elimden geçen cihazlarla ilgili tecrübelerimi paylaşıyorum

ebat olarak akustiğe en yakın davulu almak. Bundan dolayı Artesia A250 bana çok uyuyor.
dijital davulda ebat neden önemli? ergonomi ve gerçek davula geçerken adaptasyon için tamam da.. Roland'da 10 inch pedler hatta Snare 12... e diğerleri de öyle... yani davulun mesh olan pad'i önemli, yandan bakınca akustiğe benzese ne olacak sen çalarken zaten görmüyorsun orasını...

Youtube'da Rolandlarla ses kıyaslama videolarını izledim
YouTube ses konusunda yanıltır, tüm cihazlar için geçerli... ses son derece proses edilmiş ve kulaklıkla dinlemediysen çok yanıltır ama karşılaştırma aynı video ise fikir verebilir...

siz olsanız bunlardan hangisini alırdınız?
bende 17kvx ve Gibraltar HH ayağı var ... cevabım belli

o fiyatlara çıkmışken bir 5.000 daha çıkıp Roland mı almalıyım?
cebimde para varsa Roland'a verdiğim farka fark demem... param yoksa o zaman yetene bakarım eğer Roland alamıyorsam....

en kötü bulduğum ürün Roland. Yani görünüm olarak akustik davulla uzaktan yakından alakası yok, tom pedleri diğerlerine kıyasla ufak. Ayrıca ekstra bir zil eksiği var diğer cihazlardan.
Subaru Impreza da kutu gibi tipsiz bir araba ama sayısız dünya ralli şampiyonluğu kazandırdı... Roland ile 2 ek çıkış var kontrol ünitesinde ve ileride yine Roland zil, pad vs ekleyerek büyütebilirsin ... piyasada Artesia zil var mı duymadım büyütmek istersen

Siz kaliteyi mi tercih edersiniz yoksa
yoksa ne..? kalite tabi ki... hem ses hem işçilik hem malzeme... Roland nokta.
 
Bu arada açıkçası biraz Roland fanboy sayılabilirim... Alesis ve Yamaha da iyi cihazlar yapıyor, ben almam o ayrı ama kötülemem de... Nux ve öbürü Artesia mı ne onları bilmiyorum hiç. Sonuçta iş bütçede biter.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Bu arada açıkçası biraz Roland fanboy sayılabilirim... Alesis ve Yamaha da iyi cihazlar yapıyor, ben almam o ayrı ama kötülemem de... Nux ve öbürü Artesia mı ne onları bilmiyorum hiç. Sonuçta iş bütçede biter.
Teşekkür ederim hocam yanıtınız için :) Bu işte benden çok daha tecrübeli biri olarak görüşünüz önemli. Benim gönderdiğim Roland modelinde tomlar 8" lik. Çok hızlı ataklarda 8" lik çaplarda bazen yanlışlıkla kasnağa vs vurabiliyorum ama onu artık tomun açılarıyla vs oynayarak ayarlamaya çalışacağım.

Açıkcası akustik dizayn istememin sebebi, artık akustik davul için herhangi bir müzik stüdyosuna gidemiyor oluşum. O yüzden olabildiğince akustiğe yakın bir set olursa,ileride olurda bir akustik sete oturursam afallamak istemiyorum. Bir de video vs çekimi yapıyorum. İşin biraz şov kısmı tabi, görsel olarak setin de güzel olması açıkcası hoş olur :) Sırf bu yüzden mesela yamahalara hiç bakmıyorum bile :D

Nux'u daha önce ben de hiç duymamıştım. Hem fiyat olarak dikkatimi çekti hem de Roland'la aynı markadan mesh derileri ürettiriyor olması dikkatimi çekti açıkcası. Bahsetmiş olduğum videoyu da ekleyeyim size hocam. Belki nux konusunda da olumlu olumsuz bir fikir verirsiniz bana.



Son olarak bütçe kısmına gelirsek max bütçem 25 bin lira gibi birşey ancak Roland'a karar verirsem 2 3 bin daha çıkabilirim tabi yukarıya.
 
Geri
Üst