K.d.

  • Konuyu açan Gokmen_Esgin
  • Başlangıç tarihi
ezilenler(?)uyansın, ayaklar baş olsun
kaybetsin bu düzen, adalet kazansın

cennet olabilir bir gün kirli dünya
zulmetmedikçe insanlar insana
hükmetmedikçe insanlar insana

insanlar farkına varacaklar zamanla
bu sömürü düzeni yıkılacak sonunda

(sonunda derken sesin tarık'ın sesine çok benzemiş)
tarık: bbg evinden çıkan kişi)

şimdi, naçizane yorumumu yapmak istiyorum:) çalışman gayet hoş. düşünceler güzel. hayallerin güzel. aslında olması gereken, şarkıda gecen sözler. ama bu dileklerin olmaması gerekiyormuş ki, senin de böyle bi şarkı yapabilmen gerekiyomuş..şimdi dünya tertemiz harikulade bi yer olsaydı rock müzik dogar mıydı, bence doğmazdı..her neyse, uykusuzluktan daha fazla saçmalamadan, şarkına 10 üzerinden 8 veriyorum..ben kim miyim, nota bilgisi bile olmayan ama yıllardır her ne sebeptense şarkı sözü ezberleyen biriyim( bak reklamımı da yapmış oldum sayende:D). dönelim şarkına, 8 vermiştim neden vermiştim onu anlatıcaktım..sözler, hayaller güzel, çok masum, çok tatlı ama sanki sözlerde bi eksiklik var..evet bu hali çok saf, temiz, açık ve net ama biraz daha baharat gerekir diye düşünüyorum..

ha bir de, şarkıya girişte ezilenler diyosun sanırım..orayı pek anlayamadım çünkü öyle bi kelime kullanıyosun ki sanki yurt dışında uzun süre kalmış da, türkçeyi yeni yeni ögreniyomuş gibi. ya da emre aydın gibi bi tarz yakalamak istedin, orasını biemiyorum..

son olarak, bu şarkıyla neyi hedefledin bilemiyorum ama allah kalbine göre versin..baktım gördüm ki kalbin tertemiz..allah bu dünyada belki kalbine göre vermez insanın, kirletilmiş oluruz çoktan biz de dünya gibi ama ........ah uykusuzluk...:)

basarılar sana...
 
bir de, insanlar farkına varacak zamanla olması gerekiyo sanırım..hani people understands diyemeyiz ya, yani insanlar aslında tekil kullanılmalı. herkes farkına varacaklar denemiyecegi gibi. ama sanırım meodiye uyum açısından insanlar- varacaklar olmuş..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
"Ezilenler Uyansın" bu kelime ezilen halkları anlatıyor.Emek sermaye çelişkisi içersinde sermeye tarafından kontrol edilen ve sömürülen emekçilerdir ezilenler.Yorumların için teşekkür ediyorum Emre Aydın'a benzetilmek hoşuma gitmesede düşüncelerini paylaşman ve şarkıyı beğenmen beni çok sevindirdi.
 
sorun ezilenler kelimesinin ne anlatmak istedigi degil. şükür ki anlayabiliyoruz ezilenler ile ne anlatılıyor. ben telaffuzda bi sorun oldugunu yazmıştım sana. sanki ingilizce telaffuzu gibi.. edilenlear gibi bi telaffuz..anlamda bi sorun yok arkadasım..allaha şükür kıt akıllı degiliz..

şarkıyı umarım sadece ben degil, burdaki yüzlerce arkadas da begenir ve yorum yazar umarım.. hadi kal saglıcakla..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Gökmen Esgin-Kirli Dünya

Yeni kayıtlar hakkında da yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar...
 
Gerçekten ne dediğin anlaşılmıyo :s tabi normalde nasıl konuştugunu bilmiyorum ama büyük ölçüde artikülasyon problemi var parçada biraz da pes gelmiş şarkı boğuluyosun söylerken
 
Geri
Üst