Timecrash (Progressive Metal / İstanbul)

  • Konuyu açan timecrash
  • Başlangıç tarihi

"Awakening"i nasıl buldunuz?


  • Toplam oy veren
    779
T

timecrash


2002 yılında çalışmalarına başlayan Progressive Metal grubu TIMECRASH, uzun süre gitarist ve vokalist konusunda sorun yaşadıktan sonra, 2007 yılının ikinci yarısında vokalist Can Koyutürk ve gitarist Eray Arbak'ın gruba katılmasıyla, Eternity Chronicles isimli 9 şarkılık konsept albümün çalışmalarına başladığı ana kadrosunu oluşturdu. Eray Arbak'ın 2008 ortasında zaman sorunlarından ötürü gruptan ayrılması üzerine gitarist Tolga Güven ile kısa bir süre çalışan ve ilk parçasının gitar kayıtlarını tamamlayan Timecrash, halen grubun parçası olacak bir gitarist aramaktadır.

Mevcut Kadro:
Can Koyutürk - Vokal
Çağrı Tozluoğlu - Klavye (Kendisi İngiltere'ye yerleştiğinden ötürü, henüz kesin olmamakla birlikte prova ve kayıtlarda Timecrash'e Aslı Özer eşlik edecektir)
Ozan Oğuz - Davul
Koray Dinçalp - Bas

Eternity Fragments
isimli, 4 parçadan oluşan EP çalışmalarına gitarist sorunu sebebiyle ara veren Timecrash'in, EP'de yer alacak ilk parçası "Awakening"'in pilot kaydı, Pain Of Salvation - Inside coverının hücum kaydı ve "Anomie" isimli EP intro'su, www.myspace.com/timecrashband adresinden dinlenebilir.

Timecrash'in resmi web sitesi www.timecrashband.com henüz yapım aşamasında olup 2009'da aktif hale gelmesi planlanmaktadır.
 
Şarkı çok başarılı, özellikle müzik açısından. Davulları çok beğendim. Türkiye'deki prog metal grupları arasında göstermelik prog yapmayan, gerçekten müziğinde bir şeyler olan tek grupsunuz diyebilirim tek şarkılık izlenimimle. Bu arada siz Spiral Architect coverlayan grup musunuz? Bir arkadaşım zamanında bana öyle bi gruptan bahsetmişti de...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
yorumunuz için teşekkürler. Spiral Architect coverlamadık, ufak bir Spastic Ink denememiz olmuştu davul + bas anlamında ama sahnede çalmadık hiç.

Cover playlistimizde şu anda Pain Of Salvation (bol bol :) ), Dream Theater, Riverside ve Symphony-X var. Şu an önceliğimiz Eternity Fragments EP'sini yayınlamak olduğundan ötürü, cover çalışmalarımıza da bir süre ara verdik.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Spastic Ink albümlerinden değil gerçi ama, Bobby Jarzombek'in kardeşi Ron Jarzombek ile yazdığı ve davul eğitim videosunda bulunan "Peppered Cancer" isimli parçadan bir medley'di... :)
 
Hadi ya, o şarkı inanılmaz :) davulcunuza helal olsun o zaman harbiden :) kendi şarkınızda da çok beğenmiştim zaten. Bu arada o şarkı ilk albümün Japon baskısında ya da başka bir baskısında A Quick Affix adıyla vardı galiba yanlış hatırlamıyorsam.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
hmm bizde bonus parça olmayan versiyonu var sanırım. Yoktu albümde çünkü ilk defa videoda izledik. Tebriklerinizi de davulcumuz Ozan'a ileteceğim teşekkürler :)
 
Arkadaşlar öncelikle çalışmalarınızdan ötürü tebrik ederim sizi.Progresif müzikle uğraşıp bunu hakkıyla yapıyorsanız bu ülkede büyük bir saygıyı ve sevgiyi hakediyorsunuzdur.Gerçekten etkileyici myspace'te dinlediğim besteleriniz.EP giriş parçasının atmosferi baya hoş.Bide Pos-Inside ı çok güzel çalmışsınız ellerinize ve emeğinize sağlık.Vokalistte gayet güzel benzetmiş sesini Daniel Gildenlow a.Bazı yerlerde zorlandığın belli oluyor ama bu zaten kafa sesine geçiş notalarında olduğu için gayet normal.Herkesin gırtlağı aynı olmuyor doğal olarak danielin kafa sesine geçtiği notalar sende farklı notalar olabilir.Kendimden biliyorum bunları:)Emeğine ve sesine sağlık.Geniş sesin var zaten bu şarkıları söyleyebiliyorsun bu yüzden.Çok iyi eğitmişsin kendini.Çok daha iyi olacağınıda umuyorum çalışırsan eğer.Yalnız birkaç eleştirim ve önerim olacak.Ki bunu dostça algılamanızı temenni ederim.Awakening adlı besteniz gerçekten büyük bir emeğin ve çabanın ürünü.Bu baya belli.Ve çok hoş buldum bu şarkınızı.Fakat vokaller çok düz gibi geldi bana.Hani sesine hafif bi duygusallık ve melankoli versen bazı yerlerde çok hoş olur bana kalırsa.Umarım bu eleştrimi yanlış algılamazsın.Bu ülkedeki çoğu vokali geçtim dünyadaki çoğu vokale taş çıkartacak bir ses potansiyeli gördüm sende.Sesini çok yönlü kullanmaya çalışırsan ve hisleri daha iyi verirsen yolun inanılmaz açılır benden söylemesi.Bide Inside da daniel gildenlow gırtlağını baya zorluyor.Sende çok zorlamışsın o bölümlerde.Devamlı sesini bu şekilde zorlamanı pek önermem.Tabi sesini mutlaka korumak için tedbir ve önlemlerini alıyorsundur bu kadar geliştirdiğine göre.Yinede tavsiyem sesini zorladıktan sonra bir süre tamamen dinlendirmen.Nodül oluşma riski var sonuçta.Bu bünyeden bünyeye de değişir.Dikkatli ve ergonomik kullanmak lazım sesi sonuçta:)Bu arada bu dediklerimi bilgiçlik taslamak olarak değilde paylaşım olarak düşünün;)Çünkü çok iyi şeyler yaptığınızı görmek isterim en içten dileklerimle..
 
Bence gayet iyi gitarlar.Hatta riffler çok orjinal.Awakeningin 53-60. saniyeleri arasındaki bölüm baya orjinal geldi bana.9/8 - 7/8 baya iyi olmuş ;) Gitar riffinin 7/8 e bağladığı an bence çok iyi :D Yukardaki arkadaşa sen çal kolaysa diyorum başkada birşey demiyorum.Sololarda gayet güzel ve zor.Hiçbir zayıflık göremedim aksine gitaristin kendini baya geliştirdiğini gördüm.
 
Geri
Üst