Cragataska

Cragataska; Kerem Güravşar'ın (Secropiagor vokal) tek kişilik projesidir.

Bu projeyi özel yapan şey Ağustos'un sonlarında çıkan 5 şarkılık Ağustos 17 isimli demo çalışmadır. Adından da anlaşılacağı üzere demo, ülkeyi sarsan Gölcük depremi üzerine bestelenmiş şarkılardan oluşmaktadır.

Doom/Dark Metal öğeleri içeren şarkılar, scream-brutal vokallerle seslendirilmiş Türkçe liriklerden oluşuyor.

1999 depremi ile alakadar uzaktan yakından bir yaranız varsa bu çalışma o yaraya tuz basar haberiniz ola...


Cragataska myspace:

http://www.myspace.com/cragataska

Myspace adresinde demoda da yer alan Basmadan Geç Üstümden isimli şarkı var. (Aynı zamanda demodaki favorim) Playerın üstündeki "Lyrics" linkine tıklayıp, şarkı sözlerine de bakabilirsiniz.
 
Albümün tamamı myspace linkinde online olarak dinlenebilmektedir.

banneralbumonline.jpg


http://www.myspace.com/cragataska
 
Ankara'lı melodik black metal grubu Secropiagor'un vokalisti Kerem Güravşar'ın tek kişilik projesi olan Cragataska, 2008 yılında Ankara'da kuruldu. Vokal ve tüm enstrümanları üstlenen Kerem Güravşar, ilk EP formatındaki albümünü aynı yıl "Ağustos 17" adıyla çıkardı. Adından da anlaşılacağı üzere bu albüm, 17 Ağustos 1999' da yaşanan Marmara depremini konu edinmişti. Bu depremde acı çekmiş ve hala acı çekmekte olan insanlara adanmış bir albümdü. Ardından internet üzerinden yayımlanacak olan "Utanç" adlı ikinci albümünün çalışmalarına başladı. Albüm tamamlanıp yayımlandıktan tam bir gün sonra Kerem askerdeydi. Kısa sürede hatırı sayılır bir dinleyici kitlesine ulaşan Cragataska bizlere derinliklerden seslenmeye devam ediyor.
 
Geri
Üst