İnceleme SIRE Guitars

Epeydir adını duyardım ama pek ilgilenmemiştim. Endonezya üretimi, ben de varım demek için alt-orta segmente konumlanmış bir cins klon marka diye geçiştirmiştim.
Son zamanlarda bir klasik HSS alsam mı derken Strat, Charvel, Ibanez AZ gibi şeylere bakmaktan youtube algoritması karşıma Sire S7 Larry Carlton modelini çıkardı. Açıkçası aman bu ne be üstelik Larry de çok sevmem, tarzım değil diye geçiştirecekken izleyeyim dedim. Vay vay vay...
Firmanın sahibi Kyle Kim, kendisi epey bilinen bir Kore'li üretici ve zamanında Marcus Miller ve Larry Carlton'ı bağlayarak bu markayı kurmuş. Tam signature model de değil daha ziyade üstadlardan know-how almış gibi. Logo hariç son derece evrensel modeller.
Malzeme ve üretimden daha önemlisi firmanın inanılmaz bir detaycılık ve kalite kontrol desturu var. Sırf bu yüzden yani olur da tutarlılık bozulur diye talebi karşılayamamasına rağmen yatırım yapıp ikinci fabrikayı bile açmamış diye okudum. O yüzden bazı modellerde 2-3 ay bekleme süresi var. Alt segment için saçma gelebilir, ESP Custom shop mı bu diyeceksiniz ama bir yandan da güzel bir mentalite.
Özellikle yuvarlatılmış sap kenarı ve perde işçiliği bir çok sitede öve öve bitirilememiş. Bu fiyata bir gitarda Locking Tuners, roasted maple neck, bone nut filan da hoş.
Türkiye'de Senkop satıyor ama açıkçası açık ara en beğendiğim Tele benzeri T7 modeli stokta göremedim. Gidip de EVH filan alınmaz bu fiyata T7 varken. Tele dedim ama bana daha çok EVH havası verdi.

 
Bir superstrat ya da çift humbuckerli metal gitarı da yaparlar inş. Sadece güzel bir teleyle falan olcak iş değil bu bence. Fiyatlar uygun gibi duruyor içeriğe ve söylendiği kalitesine göre. HH strat gelirse alıcısı olurum.
 
L7 modelini senkoptan aldim calisimi cok rahat iscilik sap hersey harika, tonlarini da begeniyorum, forumlarda sikayet var ama manyetikler bence gayet iyi. Senkop' un gitar ayarlari gayet iyi geldi. Son sunburst u aldim haziran ayinda bu serinin devami gelecekmis
 
Bir superstrat ya da çift humbuckerli metal gitarı da yaparlar inş. Sadece güzel bir teleyle falan olcak iş değil bu bence. Fiyatlar uygun gibi duruyor içeriğe ve söylendiği kalitesine göre. HH strat gelirse alıcısı olurum.
Markanın konsepti biraz vintage işler. Süper strat kafasına gireceklerini pek sanmıyorum.
Böyle demişsiniz, böyle demişim. Ama çuvallamışım 🤣
 
Geri
Üst