3500-5000 TL arası elektro gitar ve iRig 2 almaya değer mi?

Herkese Merhabalar, birkaç sene önce metal müzik ile tanıştım ve bağımlısıyım. Geçen seneden beri elektro gitar çalmak hep istiyorum ve kendimce araştırmalar yapıyordum. Sizlerden de öneri almak istiyorum. Daha önceden birkaç ay klasik gitar çalma deneyimim var, o kadar. Yani elektro gitara yeni başlıyorum sayılır bence. Dinlediğim gruplar:

Metallica
Megadeth
System Of A Down
Anathema
Garry Moore
Guns N Roses
Nirvana
Alice In Chains
Dio
Motörhead, şu anlık aklıma gelip dinlediğim gruplar.

Aklımda Jackson S11, Ibanez GRG121DX, Epiphone Les Paul Special II, Epiphone SG Special VE ve Ibanez PGMM31-WH Paul Gilbert tarzı şeyler var. Şimdi başlangıç elektro gitarı alacağım da ben bunu kendimi orta-üst seviye kadar götürmeyi planlıyorum ya da birkaç modifiye ile tekrar kullanırım. Yani en az 3-5 sene kullanırım diye düşünüyorum, bir daha da alırsam bütçem sağlam olacaktır. Manyetik olarak en başta H-S-H düşünüyordum ama bütçem karşılığında pek elektro gitar bulamadım. O yüzden H-H manyetiklere odaklanmaya karar aldım. Doğru mu yapıyorum, bilmiyorum. Belki H-S-S manyetik de işimi görebilir.

Bu arada elektro gitarı 2. el alma şansım fazla yok, yaşadığım ilde 2. el şansı yok gibi. Hatay'dayım. :) Şimdiden belirteyim. Başlangıç elektro gitarı da aramıyorum aslında çünkü en az 3-5 sene kullanacağım. Bu fiyata ne kadar uzun ömürlü olursa artık...

Amfi kısmına gelirsek, bütçem yetmiyor. Ses kartına baktım biraz, onda da adam akıllı ses kartları 1,5k civarı gördüm. Mobil ses kartlarına bakayım dedim, 800 TL gibi fiyata iRig 2 gördüm. Galiba "bence" en mantıklı seçenek bu gibi gözüküyor. Performansı nasıl bilmiyorum tabii, iPhone 6 Plus telefonum var IOS ile kullanabiliyorum. iRig 2 kullanmak mantıklı mı sizce?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler, kolay gelsin.

Belirtmeyi unuttum, internetten elektro gitar almak sakıncalı bir şey mi? Hatay'da pek mağaza bulamadım birkaç tane var da istediğim tarz gitar bulamazsam diye korkmuyor değilim. Son çare internetten almak olacak, peki güvenilir siteleri de söyleyebilir misiniz?
 
Son düzenleme:
adanada zuhal var. iskenderunda rock market vardı. buralara bak istersen. internetten kargo kaskolu geliyor. zuhal istersen kontorllerini ayarlarını yapıyor. brn de sıfır aldım ama mantıklı olan ikinci el almak. attığın gitarlar başlangıç serisi seni kaç yıl götürür bilmem ama ibo çok şekil duruyor. grgr131im vardı satmasam yardımcı olurdum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
adanada zuhal var. iskenderunda rock market vardı.
İskenderun'da oturuyorum zaten, burada birkaç mağaza vardı biliyorum ama hiç yolum düşmedi. :D Bu yaz inşallah düşecek. Şu an için 3k civarı param var yaza kadar biriktireceğim zaten, yaza kadar araştıracağım ve ne kadar şey öğrenirsem o kardır gözüyle bakıyorum.
brn de sıfır aldım ama mantıklı olan ikinci el almak.
Herkes öyle diyor ama güvenemiyorum ek olarak elektro gitarlar hakkında detaylıca bir bilgi birikimim yok. Kime kontrol ettiricem de kimden bulacağım diye dert etmek istemiyorum.
ama ibo çok şekil duruyor.
GRG121DX mi? Yoksa PGMM31-WH mi? Şahsen dış görünüşleri gerçekten çok hoş ama dış görünüşe fazla aldanmamak gerekebiliyor.

iRig konusunda ne düşünüyorsunuz?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
En başta Rock Market'e gitmeye karar verdim nisanın 1. haftası gibi giderim. -yazılı haftasındayım malum- , istediğimi bulamazsam veya başka alternatif bulamazsam Adana'da Zuhal Müziğe gideceğim. Orada elbet bulabilirim diye düşünüyorum. Ama gitara karar vermem gerekecek bu süreçte, ek olarak mobil ses kartı performansı beni tatmin edebilecek mi bilmiyorum.

Ibanex GRG121DX'e bana daha sıcak gözüküyor ya da epiphone les paul alasım geliyor. :D Ama Les Paul başlangıç için zor diyorlar.
 
ibo nun klavyesi çok rahat. epiphone bilmiyorum, sapı daha kalın. ec256 aldım ben de lespaul iyidir :) rockmarkette ibo bulamayabilirsin ama yardımcı olurlar 131 bildiğim için tavsiye ediyorum. bu fiyat seviyesinddeki gitarlar hemen hemen aynı kalitededir. bilindik marka gözüne hoş geleni alabilirsin. yardımcı olabildiysem ne mutlu.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
iRig için yeni bir konu açmam daha doğru olacak. Bu konu sadece gitar tavsiyesi gibi oldu. :)
Başka tavsiyeler varsa yapabilirler tabii ki. Daha gitar alabilmem için 2-3 ay var. O zamana kadar araştıracağım.
 
ses karti nasilsa elektronik bir sey belki ikinci el olarak alabilirsin m-track solo filan isini gorebilir diye dusunuyorum, gectigimiz hafta 1000 liraya focusrite solo gen 3 aldim. ikinci elde baya iyi firsatlar yakalaya bilirsin.
 
iRig 2 380 kOhms input impedance ile geliyor. Aktif manyetikler için sorunsuz çalışır ama pasif manyetikle pek hoş kaçacağını sanmıyorum. Kullanılmaz demiyorum, kullanılır ama ne olduğu bilinmeden alınacak bir şey de değil.

800TL iRig 2 yerine M-Audio M-Track Solo tavsiye ederim.
 
Şöyle düşündüm, en başta çakma iRig ile birkaç ayımı geçirip daha sonra 1500 TL'lik işimi iyi gören bir ses kartına geçeceğim. Bu arada Haziran sonu gibi elektro gitarı alacağım.

800TL iRig 2 yerine M-Audio M-Track Solo tavsiye ederim.
Doğru diyorsunuz, şimdi çakma iRig almak hem daha ucuz hem başlangıç için beni idare edecektir diye düşünüyorum. Teşekkürler yorumunuz için.
 
Geri
Üst