Boss Pedal adaptör yardım

Arkadaşlar selamlar,

Boss RC 1 pedalıma pil dayanmıyor. Adaptör aliyim dedim pahalı fiyatları elimde 9v adaptör vardı taktım çalışmadı pek anlamıyorum elektrik işlerinden ancak adaptörün üstünde AC/DC 9V yazıyor sanırım pedallar psa ile çalışıyor bu sebeple mı elimdeki adaptör olmadı? İnternetten aşağıdaki markayı buldum bunu alsam çalıştırır mı ?



Ekran Alıntısı.JPG
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Ters adaptör bağlayıp pedalı pert etmiş olabilir misin? 😕
Çok şükür etmemişim :D 9V çok adaptör denedim AC olan AC/DC olan + - vs hepsini ancak çalışmadı. Voltaj ayarlanabilen adaptörlerde 6V çekip + - yapınca sorun çözüldü. Nedense 9v her yerinde yazmasına rağmen sadece 6V da çalıştırdı. Aşağıya adaptörü link olarak bırakayım uygun fiyatlı sorunu çözmek isteyenler olursa aşağıdaki bataryayı alabilir.

Bilgilendirme için herkese teşekkürler çok işimi gördü yorumlarınız.

 
Ben de yeni Boss pedal aldım. Sıradan 9V adaptörler ile çalışmıyor. Adaptörü avometre ile ölçünce tam 9V vermediği, 13-17V arasında bir değer verdiği görülüyor. Bu yüzden Switch Mode adaptör kullanmak gerekli. SM adaptörler neredeyse tam 9V veriyor. Avometre ile ölçünce 9 ile 9.5V arasında gidip geliyor. Çalışma mantıkları farklı. Büyük bir trafo yok içinde, küçük ve hafifler. Telefon şarz cihazlarında da aynı sistem var.

Ama olay sadece 9V' un tam verilmesi değil. Eğer iyi bir SM adaptör değilse pedalın çıkış sinyaline gürültü veriyor. Bu da pedaldan alınan sese çınlama benzeri bir gürültü eklenmesi demek. Bunu çözmek için filtreli SM'ler kullanmak lazım ama onu da bulması zor. Ben mağazalarda çok denedim. Ucuz olanların hepsinde acayip gürültü var. İyi bir şey bulursam buraya yazıcam tekrar.

Başka bir çözümüm de şöyle: 9V şarzlı pil ve şarz aleti alınır. Dönüşümlü kullanmak için iki tane pil alınabilir. Bir ucunda 9V soketi, diğer ucunda adaptör soketi olan kablo yapılır. + ve - doğru bağlayınca pedal normal çalışıyor. Bu yöntem kapağı ikide bir açıp kapamamak için. Zaten daracık yer yapmışlar pratik değil.
 
Geri
Üst