Dinlediğim gruplara göre gitar tavsiyesi

Selamlar. Elektro gitara başlamayı düşünüyorum. Çok eskiden birkaç yıllık klasik gitar geçmişim var ama elektro çok farklı geldi çok çeşitlilik var ve kafam karıştı.
Muse, u2, the cranberries, travis, kent ve nadir de olsa hafif metal dinliyorum. Bu tarzlara uygun hangi manyetik seçilmelidir. Bütçem 3-5k olacak şekilde gitar ve amfi önerisi olan paylaşırsa sevinirim. Bir de 2. El veya sıfır hangisi seçilmeli?
Bir de piyasada olan 2. Eller neden hiç sabit köprü değil özellikle HSS manyetikliler ?

Forumu dolaş, aynı konu yüzlerce kez konuşuldu, benzer onlarca başlık var... çok genel olarak HSS dizilimli gitarlara odaklansan hedef daraltırsın saydığın türler için... 3-5k hem gitar hem amfi ancak çöp alırsın bu günlerde, fiyatlar uçtu ... sıfır ve 2. el farketmez, temiz ve sorunsuzsa neden olmasın 2. el... son dediğin ancak tesadüf olabilir ya da millet memnun değil satıyor ... bu mümkün çünkü hareketli köprüde ucuz=dandik olur genelde, bir heves "makul fiyata" veya ohaa nefis F/P buldum diyerek alıp sonra satan çok kişi oluyor.

Bütçeniz düşükse ikinci el yamaha pac 112 alın.3 single istiyorsanız.(squier strat,sx)Zaten dinlediğiniz gruplar bir ton alet kullanarak (binlerce dolardan bahsediyorum) o tonları alıyor.Ucuz bir prosesör alın .Biraz kurcalayın yakın tonlar alırsınız.

Geri