Tolga Çevik - Komedi Dükkanı

Tolga Çevik, (d. 12 Mayıs 1974, İstanbul), Türk komedyen, tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu. Avrupa Yakası adlı dizide Sacit Kral karakterini canlandırmış ve daha sonra diziden ayrılarak kendi hazırladığı Komedi Dükkanı adlı komedi programına ağırlık vermiştir.

BKM oyuncusu olan Çevik, genellikle BKM yapımı film, dizi ve oyunlarda rol alır. Topluluğun Bana Bir Şeyhler Oluyor oyunu dışında, Yeditepe Oyuncuları'nın Kelebekler Özgürdür oyununda rol aldı.

Tolga Çevik | Komedi Dükkanı Fan Sitesi Açıldı.
Tüm Tolga Çevik Severleri Bekliyoruz.. =)
www.tolgacevik.biz
 
Salih Kalyoncu'nun da hakkını yememek lazım :) ama Tolga Çevik'de iyidir, onun gibi usturuplu birşekilde bu işi yapan az kaldı..
 
Şu sıralar türk televizyonunda en izlenesi program olduğunu düşünüyorum.Komediyi doğaçlama yapmak tiyatroda en zor işlerden biri bence.Tiyatro hakkında öyle fazla bir fikrim yok ama insan biraz aklını çalıştırınca kaliteli espri ya da yerinde şaka yapamayan bilumum insan olduğunu farkediyor.Tolga Çevik BKM'nin senelerdir yetiştirdiği en yetenekli komedyenidir bence.Hem mimiklerini çok güzel kullanıyor hem güzel ve gerçekten güldürü niteliği taşıyan kelime oyunları yapabiliyor hem de herşeyden önce bunların hepsini o anki beyniyle yapıyor.Bu zeka işidir herşeyden önce , o yüzden eleştirilecek yanları olan herşey gibi Komedi Dükkanı da içinde bazı eksiklikler elbette ki barındırıyor .Hep aynı tarz espri cümleleri kullanabiliyor ''kapak oldu'' yada ''çıkayım mı burası değil galiba'' tarzında cümlelerle.Ama bunları tekrar tekrar kullandığı halde o salonda kahkahalar yükseliyorsa hiçbirşeye değil buna bakmak lazım.Çünkü bu işe iyi yada kötü dememizdeki en büyük etken madalyonun diğer yüzünde yani karşısındaki toplulukta ortaya çıkan reaksiyon.Bence gerçekten başarılı ve gelecekte geçmişe bakılınca kaliteli bir iş olarak hatırlanacak bir gösteri olacak Komedi Dükkanı.
 
Yav nedeb bu kadar abartıyorsunuz. Uzaktan kumanda ile şunu yap bunu yap heeey arkadaşım yere yat orda yat vb vb. hareketler orada bir iki gevelene söz söyle sonrada buna bazıları gülücükler atsın geçin bunları. bu halkı eğitici neler yapıyor.komedi adına ne yapıyor uzaktan kumanda ile kukla gibi yönleniyor. bu komedi dükkanı ha geeeeç
 
db demiş ki:
İzledim ve izliyorum çok beğeniyorum, çok sakin gidiyor hakkı verilmiyor henüz...

Buna katılıyorum, aslında güzel bir proje denk gelse müthiş bir performans koyacağına eminim. Ancak bu komedi dükkanını çok başarılı bulmuyorum, sahnede sanatçının kendisine yönelik yapılan konuşmalarda bir önceki sezona göre bir düzeysizlik görüyorum. Sanki o program Salih Kalyon ve Tolga Çevik'in beraber olduğu dönemde daha kaliteli idi.
 
Geri
Üst