STÜDYO VE KONSER İÇİN SES KARTI SEÇİMİ

öncelikle merhabalar ben kendi çapımda rap konserleri veriyorum konserde autotune eq reverb ve delay gibi şeyler kullanmam gerekiyor ve bunun için yanıma laptopumu alıp ses kartını ona bağlıyorum ve dynamic mikrofonu da ses kartına bağlıyorum

lakin dediğim gibi kullandığı efektleri ya da pluginler ekleyince buffer size 16 ve 1 ms bile olsa bir gecikme yaşanmaya başlıyor bu problemden kurtulmak için ne tür bir ses kartı seçmeliyim (ses kartını evde kayıt ve mix yaparken de kullanıyorum)

şuan ki ses kartım: focusrite scarlett solo (1st gen) 24 bit/96khz
 
Gecikme olmasın diyorsanız ve Autotune istiyorsanız DSP bakmanız lazım. Şu var UAD'de: Antares Auto-Tune Realtime Advanced | UAD Audio Plugins | Universal Audio

En ucuz UAD arayüzü bu: Universal Audio Apollo Solo USB Heritage Edition Sürüm Fiyatı & Özellikleri

Ucuza hem gerçek zamanlı, hem de autotune olmaz. UAD yerine Antelope kartları da olur, onlarda da Autotune var.

Nasıl autotune performansı alırsınız bunlarla bilmiyorum ama. Bilgisayarınız yetersiz kalıyor da olabilir şu anki sisteminizde.
 
Eğer bilgisayarınız ( işlemci vs. olarak ) yeterli performansa sahip ise ; RME ( giriş çıkış özellikleri sizin için yeterli ise örneğin Babyface Pro FS ) kullanın. Çünkü RME sahip olduğu stabilite ile "live"da kullanılabilecek en güvenilir ses kartıdır.
 
Geri
Üst