Davul cover videoları için gerekli ekipmanlar

Merhabalar, ben davul coverları yapıyorum. Bunu video kaydıyla paylaşmak istiyorum. Ancak çektiğim videolar istediğim kadar kaliteli olmuyor. Özellikle yabancı bazı drumcuların videolarını izliyorum ışık vs işini çok güzel başarabilmişler. Kayıt için bilgili arkadaşlardan biraz ekipman önerisi rica edeceğim. Ancak ekipmanlarda sadece görüntüye odaklanmanız yeterli olacaktır. Ses kaydı konusunda sıkıntım yok. Yani ekranda görüntü yokken sanki bir stüdyoda kaydedilmiş gibi kaliteli bir kayıt alıyorum. Ancak görüntüde istediğim kaliteyi bulamadım.

* Kamera konusunda problemim yok. 48 mp yeterli özelliklerde kameram var.
* En büyük problem ışık konusu. Davul setim pencerenin yanında yer alıyor. Her ne kadar perde olsa da günışığı direk yandan vurduğu için görüntüyü gerçekten bozuyor. Bunun için sanırım çok bir çözüm yolu yok.
* Işıklandırma konusunda nasıl bir cihaz alabilirim?
* Kamera tripodu için ne önerirsiniz? Uzunluğu olabildiğince yükseğe çıkabilen bir cihaz olması daha iyi olacaktır. Bu halka ışık sistemi olan cihazları denedim, hemen ışığı bozuldu. O yüzden kaliteli bir ürün arıyorum.
* Arka plan için önerileriniz nedir? Açıkcası kameranın çektiği arkaplan kötü bir görüntüye sebep oluyor. Bu görüntüyü nasıl engelleyebilirim? Yeşil perde kullanıp farklı bir efekt mi koymalıyım? Yoksa paravan tarzı bir şey mi kullanmak daha mantıklı olur? Önerebileceğiniz bir alternatif var mı?

Şimdilik aklıma gelen sorular bunlar ancak benim yazmayıpta sizin aklınıza gelen ve mutlaka olmalı dediğiniz bir ürün varsa onu da bildirmenizi rica ediyorum.
 
Geri
Üst