Çelik ve Nickel tel arasında kararsızlık..

Merhabalar.. Alder kasa Emg 81 manyetikli Jackson gitarım var.. Triac ın mesa modunda çalıyorum.. 10 numara tel kullanıyorum , Çelik ve Nikel tel arasında kaldım..

Görüşlerinizi bekliyorum :) Teşekkürler ;)
 
Çelik setlerde üst teller parlak değil, Nikel parlak gözüküyor, tabiki nikel daha kaygan. Çelik pek kaymıyor nikelden sonra kullanınca. İşin standartı nikel.

Ha bir de Çelik nikele göre daha tiz tona sahip. Sanırım en tiz tel seti çelik olanlar.
 
Nikel diye bahsetmiş olduğun teller sakın Çelik üzeri Nikel Kaplama olmasın. %100 Nikel teller Strat tarzı gitarlarda çok güzel sonuç veriyor ama senin gibi Drive tonlara meraklı kişilerin ton arayışlarına pek de olumlu cevap verebileceklerini düşünmüyorum. Çelik üzeri nikel sarmalı (standart Daddario) teller bence her yola gelen ideal teller. Çelik tel biraz daha parlak tonlara sahip, ancak perdeleri daha hızlıca yiyorlar onu da belirteyim.
 
Benim görüşüm;

Nikel kaplama tellerin hem tonu güzeldir, hem de çalım zevkleri iyidir.
Çelik teller daha fazla sustain ve daha uzun tel ömrü sağlasa da fretleri daha hızlı eritirler ve daha az kaygan yüzeyli olmaları nikel kaplama tellere alışmış bünyeyi yorar.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Çalım değilde ton açısından değerlendirmenizi rica etsem üstadlarım , aslında o bakımdan biraz daha önemli de.. :)

Ernie ball nickel 10 a geçmeyi düşünüyorum , james e baktım ernieball plainsteel kullanıyor heralde vardır bir bildiği
 
nikel tel iyidir abi ton ve calım açısından..celik tel benm parmaklarımı soydu resmen, drive dan da birz yiyo gibi geldi bana..blues icin uygun zannımca celik teller..
 
Hiç sanmam, Çelik tel dediğin 80'lerin thrash, metal sounduna uygun esas.

Çelik > Nikel kaplama çelik > Nikel > Krom diye gidiyor. En bilinen teller Nikel kaplama çelik olanlar. Gitarlarda standart takılı gelen yani. Düz Nikel'ler ise daha bi sıcak tonlara sahip. 60-70'ler için daha uygun. Kromun biraz daha yumuşak tonlara sahip olması lazım nikele göre.

Bakır ve Pirinç olanlar da var ama elektroda var mı bilmiyorum. :)
 
wala banada bi abim tawsiye etmişti fender stratına 10 numara celik tel tak diye..fenderin karakteristik saund unu daha iyi alıcağımı soyledi ..oyle de oldu gercekten ton iyiydi ama calımı zordu..80 lerdeki tıraşcılar neden kullanmışlar napmışlar bilemem..
 
Geri
Üst