Gitara bağlı MIDI pick up ile kayıt yapmak - Tecrübeleriniz neler ?

PC üzerinden kullanılabilen orkestra ve diğer ses kütüphanelerinin zenginliğini görünce, bunları doğrudan gitar üzerinden kullanma fikri cazip gelmeye başladı. Önce yazıp sonra MIDI dosyalarını çaldırmak çok daha zahmetli ve verimsiz bir süreç oluyor.
Bir GK-3 edinip altyapıları MIDI olarak kaydetmeyi ciddi ciddi düşünmeye başladım. Ses kartımın üzerinden MIDI IN ve OUT var, o anlamda bir sorun olmaz diye düşünüyorum.
Ancak daha önce GK 3 kullanmadım, gitara uyumluluk, PC üzerinden işlenirken gecikme .... gibi sıkıntılar olur mu, kayıt yaparken sorun yaşar mıyım ? Bu konularda tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Yazılım olarak şu anda Spitfire Labs'ın ücretsiz kütüphanelerini kullanmaktayım; ileride başka yazılımlar da düşünebilirim.
 
Reaper'da denenebilir bir şey olarak şu linki vereyim. Biraz uğraştırıcı ama Reaper'da her şey uğraştırıcı.

Bir kez daha diyorum, Reaper'a uzanan diller kopsun🙂
Herhalde tek nota ile kullanılabiliyor diye düşünüyorum, ama bu bile inanılmaz bence. Sırf olasılıkları düşününce bile beynim yandı valla...
Peki bu tümüyle midi tabanlı partilere kıyasla daha doğal tuşeli ve zamanlamalı davul ve bas kayıtları için de kullanılabilir mi acaba ?
Not: Buyur buradan yak....
 
@barrios, Jam Origin epeydir olan bir program evet. Bir ara denedim diye hatırlıyorum. Davulu yazmak en güzeli, tabi zor, bir de evde midi davulla (klavye ile değil) çalmak olabilir. Çok az çalabiliyorum, o bile iş görüyor. Çalarak aranjman yapmak çok başka oluyor kesinlikle. Bu ay ezdrummer 3 çıktı, onda önceden çalınan tracklere eşlik etme özelliği gelmiş, bandmate adını vermişler. Logic'deki kadar pratik değil ama sanıyorum daha gelişmiş bir şey yapmışlar.
 
Son düzenleme:
Jam Origin epeydir olan bir program evet. Bir ara denedim diye hatırlıyorum.
Senin gönderdiğin videodaki şekilde (üstat Kenny Gioa sesini yanlış tanımadıysam..) denedim, monofonik olarak hiç fena değil sonuç. Jam Origin de polifonik olarak fena değil, ama patch de önemli sanki. Polifonik açıdan MTuner ile de bir kıyaslayacağım eğer o polifoniye imkan veriyorsa.
Sanırım bir MIDI pick up ile tek tek her bir tel işlendiği için polifonide üstündür . Benim görebildiğim kadarıyla efektif kullanmak için sağlam bir mute veya FretWrap tarzı bir şey lazım gitara, yoksa en ufak bir şey sinyal olarak dönüşüyor. Ancak MIDI kaydetmenin güzel tarafı bunları editleyebilme imkanı tabii, o anlamda müthiş aslında.
 
Gate kullanabilirsin belki işe yarayabilir. Reagate. Ama onu ince ayarlaman gerekecektir. Belli tuşe seviyesinin altını okumaz böylece. Veya Kuassa'nın gate'i var, free. O da geldi aklıma.
 
Selamlar. GK-3 ile Roland'ın prosesörleri haricinde midi sinyali yollayamıyorsunuz. 13 pinli bir kablosu var. Yapmak istediğiniz olay için Fishman TriplePlay tarzı bir ürün ya da Casio'nun eski midi gitarları geliyor aklıma.
 

Geri
Üst