Sadece Ses Kartı Yeterli Olur Mu?

Selamlar , Amacım gitarıma efektler uygulayarak eş zamanlı dinlemek ve kayıt almak, ses kartı takılı ve bilgisayarım çöp varsayıyorum sadece DAW programını çalıştırıyor diyelim gecikme sorunu yaşar mıyım yani sadece ses kartı iyi olsa yeter mi yoksa bilgisayarı da mı geliştirmem lazım , eğer lazımsa neleri ; işlemci , ram , anakart vs..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
örneğin focusrite solo veya steinberg ur12/22MKII düşünmüştüm , 4g ram i3 işlemcili bilgisayarda işimi görür mü ?
 
DAW ile kullandığın amfi yazılımları istiyor CPU, ses kartı ile ilgisi yok. i3'ün hangi nesil ve model olduğuna bağlı, ama ben kendi Ryzen 5 3600'üm ile sadece amfi simülasyonu ve pedallarla %20 üstünü gördüğüm oluyor.
 
Bir de mesela büyük ses kütüphaneleri kullanılacaksa ram ve hdd de ortalamanın üstü olması gerek yoksa sıkıntı çıkartabilir. Bir taraftan ihtiyaca göre yani. Mesela eğer amfi simülasyonlarını artırınca cpu kullanımı da artacak, ilk başta tek kanal yetiyor gibi gelebilir ama kayıt kalitesi arttıkça kanalları artırmak gerektiğini fark edeceksiniz, yani sadece ses kartı ile olmaz, bilgisayar da o kadar kötü olmamalı ama dediğim gibi bir taraftan hepsi ihtiyaca göre, eldeki imkanlara göre oldurmak da mümkün olabilir. Mesela benim için en kötü durum şöyleydi. Yıllar önce elimde çok eski bir bilgisayar vardı, ses kartı da oyun için alınan ses kartlarından biriydi. Artık cubase içinde kayıtları canlı şekilde dinleyemiyordum. Devamlı çatırtı çuturtu oluyordu. Ben de küçük küçük mixdown'lar alarak ayarlamaya çalışıyordum. Böyle bir sürü kayıt aldım ama tabii oldu mu dersek, tabii ki olmamıştır :)
 
Geri
Üst