Şarkı söylenip YouTube'a yüklenirse telif yer miyim? Bir sürü insan Sezen, Yıldız şarkısı yorumluyor videoları kaldırılmıyor?

Şarkı söylenip YouTube'a yüklenirse telif yer miyim? Bir sürü insan Sezen, Yıldız şarkısı yorumluyor

  • evet

  • hayır


Sonuçlar sadece oy verildikten sonra görüntülenebilir.
Şarkı söylenip YouTube'a yüklenirse telif yer miyim? Bir sürü insan Sezen, Yıldız şarkısı yorumluyor videoları kaldırılmıyor?Telif ödememek için ne yapmam lazım
 
Telif yemezsin ama telif hakkına konu bi içerik olduğu tespit edilirse o videondan para kazanazsın diye biliyorum. Bir cover parçada başıma geldi çünkü 😊 Ancak yerli içeriklere ziyade yabancı içeriklerde teklifi yeme olasılığı çok yüksek.
 
sistem parçayı tespit ettiği için telife takılıyor ama parça sonra siteden kaldırılmıyor, ceza yemiyorsun diye hatırlıyorum. bu durumda da eserin asil sahibi kazanıyor.
sanırım parçayı yüklerken telif hakkı kısmı gibi bir yerden asıl eseri etiketliyorsun.

Bende bazı videolarda şöyle bir uyarı var.
"Telif hakkı hak talebi nedeniyle videonuz para kazanmaya uygun değil.
Bu kararın hatalı olduğunu düşünüyorsanız ayrıntıları inceleyip hak talebine itiraz edebilirsiniz. Gelir, anlaşmazlık çözülene kadar ayrı olarak bekletilir. Daha fazla bilgi"

 
ben de cover yüklüyorum ve her coverde başıma geliyor, bildiğim kadarıyla hesabınızın para kazanması açıksa, o videodan elde edilen reklam geliri hak sahibine aktarılıyor. aslında bunu telif hakkı sahibi seçiyor. videoda kendi içeriğinin olduğu kısmın sesini kapattırma, videonun sesini kapatma, o kısmı kesme gibi haklara da sahipler ama genelde reklam gelirini alıyorlar
 
Ben şarkı soylemekten ziyade gitar çalarak video atmıştım. Telif yediğimi görünce fazlasıyla şaşırmıştım. Bende video gelirleri telif hakkina sahibine gitmişti. Kanalıma herhangi bir zarar vermemişlerdi. Telif haklarında sesi de kapatabilirler kanala zarar da verebilirler. Video gelirlerini alsalar sorun olmaz kanal açısından ama kanala zarar verecek şekilde 3 defa uyari alırsan kanalın kapanır. Telif olayları gerçekten çok karışık. Ben orijinali gibi çaldigim icin telif yemiştim yani youtubeda tespit edilmistim. Şarkıyı fazla degistirerek çalınması durumunda youtube bazen tespit edemiyor. Bir de bazi sanatçılar telif atmıyor diye biliyorum. Bazen video gelirini bolüşen de oluyor telif atarken.
 
Geri
Üst