GHS fast fret ve dunlop ultraglide tel temizleyici hakkında

arkadaşlar merhaba

bu ürünlerden kullananınız var mı, artıları eksileri nelerdir?

jim dunlop ultraglide teller üzerindeki korozyonu, kararmaları başarılı bir şekilde önlüyor mu?

ghs fast fret tam olarak nedir arkadaşlar?ben tellere sürülüyo diye bilirdim, mağazada bi stand görevlisi fretlere süreceksin dedi, kafam karıştı...
bilen yardımcı olursa çok hora geçer...:)

şimdiden teşekkürler...
 
Selam, bu iki ürünü de uzun süredir kullanıyorum :D
Öncelikle ultraglide ile ilgili görüşlerimi belirteyim.
Yeni bir set takarken telleri paketten çıkarır çıkarmaz tellere dokunmadan (çalmadan) ultraglide ile siliyorum, tellerin ömrünü ve taze tel tonunu çok uzun süre olmasa da hissedilir derecede uzatıyor. Onun dışında tel kirlenmeye başladıkça 8-10 günde bir yine siliyorum.

GHS Fast Fret esas olarak tellere sürülüyor, tellerin yüzeyini kayganlaştırıyor ve böylece slide gibi şeyler çok daha rahat yapılabiliyor. Ayrıca sürüp bırakılmıyor bildiğim kadarıyla, bir miktar sürüp yanında verilen bezle tele yediriliyor ve teldeki pislikler de temizlenmiş oluyor.
Ayrıca klavyeye de sürülüyor doğrudur, aynı şekilde ağacın o kuru hissini azaltıyor (ben klavyeye sürmeyi tercih etmiyorum, onun yerine klavyenin ihtiyacına göre 3-5 ayda bir limon yağı uyguluyorum, klavyeyi temiz tutmak için de her çaldıktan sonra siliyorum)
Hatta cilalı değilse klavyenin arka kısmına bile sürülebiliyor, ürünün üzerinde gitara bir zararı yoktur, good for wood vs. gibi şeyler yazıyor, denedim işe yarıyor...

Bunlar tamamen benim deneyimlerim, gitarınızın finish'ini bozarsanız karışmam :D (mesela satin finish 'li gitarlarda aman diyim, sadece yumuşak bir bez kullanın :D)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
arkadaşım sağol, yeterli oldu verdiğin bilgiler, ben de edinip kullanacağım bu ürünlerden o zaman..

özellikle slide larda o sürtünme-kazınma karışımı hissin olmaması çok önemli benim için, ayrıca dolaylı olarak fretlerin ömrünü de uzatacaktır tahminimce..

zaman ayırdığın için sağol tekrar...:)
 
Geri
Üst